Forside Indhold og distribution Spil features

Lad fodboldkrigen begynde. Vi har spillet PES17 på PS4

-

 

pes2017-119292Den seneste udgave er fodboldspillet PES (Pro Evolution Soccer) er på gaden til PS4, Xbox One, Pc og de gamle PS3 og Xbox 360 maskiner.

Vi har haft PS4 versionen af PES17 i maskinen og kan berette om et spil, der fortsætter den gode udvikling fra sidste års version.

Annonce:

PES17 er glimrende på banen og uanset om du er nybegynder eller garvet, er spillet let at gå til, men svært at mestre. Trods den simple opbygning byder gameplayet på fremragende variation og muligheder, hvor fodboldelskere virkelig kan udvikle sit spil.

Spillerne bevæger sig intelligent på grønsværen og man sidder sjældent med en følelse af, at det bliver for monotomt eller ens bygget op. Sjældent er to mål ens og man føler virkelig at man selv er herre over alt på banen.

En anden særlig styrke i PES-serien er, hvordan man mærker tydelig forskel på holdenes spillestile, noget jeg især savnet i FIFA-serien. I år mærkes forskellene også på spillerne, der i højere grad end tidligere formår at differentiere sig fra hinanden. Så bedømt alene på gameplay er PES17 i mine øjne det bedste fodboldspil på markedet.

 

pes43311

 

Et fodboldspil handler dog for de fleste om andet end det. Mange vil gerne spille som de spillere de ser i tv, på de stadions de kender, komplet med alt det lir vi er vant til følger en fodboldkamp på højeste niveau.

Vanen tro mangler PES licenser til langt de fleste spillere, stadions og lignende. De har rettighederne til Champions- og Europa League, men når holdene ikke er de rigtige, ja så ryger fornøjelsen en del ned i min optik.

Stemningen på stations og grafikken kunne godt være bedre, ligesom kommentatorerne, om endd e er blevet bedre i år, stadig lader noget tilbage at ønske.

Hvad angår licencer, vil hardcore PES fans nok påberåbe, at man bare kan downloade og installere rigtige navne, trøjer, emblemer, logoer osv i spillet. Det er dog ikke noget man ”bare” gør, hvis ikke man er inde i den slags og skal det gøres fuldt ud er det både besværligt og tidskrævende. Og når man samtidig kan skæve til konkurrenten fra EA, der har stort set samtlige licenser og kælet for selv de mindste detaljer, ja så vil mange nok stadig vælge FIFA.

Kan du leve uden de rigtige navne eller vil du investere tid i at støvsuge nettet for opdateringer, ja så skal der dog ikke herske tvivl om at PES 17 er et fremragende fodboldspil – bedømt alene på banen i virkeligheden nok det bedste.

 

28558885945_f22602db83_b

 

Pris og tilgængelighed

PRO Evolotion Soccer 2017, PES, er klar til salg nu.

Priserne varierer efter spillekonsol. Link til dagspriser:

 

Video

Herunder kan du se en enkelt kamp fra PES17 optaget på PS4:

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.