Forside Nyheder

LG giver Samsung baghjul på store TV

-
LG OLED tunnel på IFA 2016. Foto: recordere.dk
LG OLED tunnel på IFA 2016. Foto: recordere.dk

LG har overhalet Samsung, og er nu den største tv-fabrikant i Norden på både store TV og UHD.

De seneste år har Samsung siddet solidt på tronen, for levering af TV til de nordiske forbrugere, men nu skælver tronen.

“Lillebror” er ved at slå “storebror”. LG har nu overhalet Samsung på flere vigtige områder indenfor markedsandele på TV-salget.

Annonce:

Den store sportssommer med EM Bold, Tour de France og OL satte gang i salget af store skærme, og det blev ikke de buede fra Samsung der vandt forbrugernes hjerter.

 

LG snupper halvdelen af salget

I månederne maj-jul 2016 stod der LG på næsten halvdelen af de UHD TV der blev solgt i Danmark, mens Samsung måtte “nøjes” med en markedsandel under en tredjedel.

For Norden som helhed lå de to konkurrenter lidt tættere, men dog med et forspring til LG her også.

 

LG sidder på store skærme

Ses isoleret på de store tv-skærme på 55″ eller derover, så stod der LG på et stykke over halvdelen af alle TV solgt i Danmark maj-jul 2016.

Her måtte Samsung tage sig til takke med omkring halvdelen af LG’s markedsandel i Danmark. Helt galt gik det for Samsung i juni på store TV, hvor de med en markedsandel på blot 21% måtte notere sig den hidtil dårligste måned for årene 2015/2016.

 

Sony og Panasonic bløder

Philips er 3. størst på både store TV og UHD TV, med Sony og Panasonic derefter. Philips holdt nogenlunde deres andel af markedet denne sommer.

Sonys strategi om at fokusere på store high end TV ser derimod udfordret ud, hvor de i juli måned måtte nøjes med en andel på blot 5% af de store TV.

Men også Panasonic må se deres marked for UHD TV og store skærme næsten forsvundet denne sommer.

 

OLED salg lavt

Der er kun solgt 1.000 OLED TV i år til dato, så det er ikke det salg som driver LG frem denne sommer.

Men det kan tænkes at deres fokus på premium TV smitter af på hele tv-salget nu. At de har skabt et brand nu, som forbrugerne har tiltro til, understøttet af nogle produkter der rammer rigtigt i markedet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.