Forside IFA IFA 2016

LG viste fremtidens HDR-format til broadcast på IFA

-

Recordere.dk besøgte LG’s stand på IFA flere gange, og et af de mere interessante indslag var deres demo af HFR video via HLG broadcast.

Inden du nu går i panik og tænker, er mit nyindkøbte HDR TV allerede forældet, så husk på at HDR indhold lige nu kun kommer fra streaming og UHD Premium Blu-ray medier.

Annonce:

LG viste på deres stand HFR (High Frame Rate) på 120 og 100 FPS udsendt via HLG. En standard som LG ønsker at understøtte i fremtiden.

Læs også: LG+BBC HDR og HLG på IFA

Broadcast kræver en mere dynamisk og begrænset båndbredde, og derfor har man introduceret HLG, så man stadig kan have mange kanaler i nettet, men også tilbyde både SDR og HDR i samme signal.

Det gode ved HLG er at det virker på samme måde som Netflix, hvor opløsning og kvalitet gradvist bliver bedre, efterhånden som videostrømmen modtages.

HLG (Hybrid Log-Gamma) standarden er udviklet i samarbejde mellem BBC og NHK, og er udgivet som et licensfrit format som alle broadcastere kan bruge i fremtiden.

Der er iøvrigt flere broadcastere, der allerede har tilkendegivet at de vil understøtte HDR via HLG i den nærmeste fremtid. Dog kun i Full HD.

Annonce:
Forrige artikelBelkin klar med en dual-lightning adapter
Næste artikelFAA anbefaler at man ikke bruger sin Galaxy Note 7 på fly
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.