Forside Produkter Mobil

Minitest: iPhone 7 Plus

-
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)

Vi er på vej med en fuld test af iPhone 7, men vi vil da ikke snyde jer for en lille test af iPhone 7 Plus, som vi fik fingrene i samme dag som resten af Danmark.

Hypen omkring nye iPhones er ikke så stor som den har været, og med god grund. Det bliver sværere og sværere at flytte baren for nye smartphones, udover højere hastighed, bedre skærm, kamera og batteri. Og det er lige præcis det der gør at man får sværere og sværere ved at få hænderne i vejret når man står med en ny smartphone uanset hvem den kommer fra.

Annonce:

Samsung har med Galaxy 6 og 7 løftet meget for Android, og Apple står alene med deres iPhones og iOS. I Danmark står Apple stærkt, men kan sagtens mærke presset fra stærke spillere som Samsung, Huawei og nye spillere som OnePlus.

Fredag den 16. september kom iPhone 7 og 7 Plus så på gaden i Danmark. Samme tid som i USA og andre store nationer, og for første gang i iPhones historie var Danmark med i første bølge.

iPhone 7 Plus er mere af iPhone 6 og 6S Plus med nogle få undtagelser, og det er de undtagelser vi vil kigge på.

iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)

Performance

Den nye A10 Fusion chip performer super godt, og iPhone har i mange år sat standarden for hvordan en softwareoplevelse skal være på en smartphone. Alt er flydende, uanset om man surfer eller spiller spil, så kører det hele flydende.

På Geekbench 4 scorer iPhone 7 Plus 3272 på Single-core, og 5213 på Multi-core, og hvem havde forestillet sig for få år siden, at man skulle kunne sidde på sin Smartphone og spille Formel 1 spil med en grafik der let kan sammenlignes med Playstation og Xbox?

iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)

Den nye home knap

I forbindelse med at Apple har ønsket at gøre iPhone 7 Plus mere modstandsdygtig for vand, har Apple udskiftet den klassiske home knap med en mekanisk haptic enhed, der gør du føler at du trykker på en knap, mens det du trykker på i virkeligheden er en statisk flade, der vibrerer.

Jeg er ikke fan, men kan jo blive nødt til at vænne mig til det, hvis jeg vil fortsætte med at købe ind i iOS økosystemet, for en ting kan vi nok godt regne med, at haptic feedback også kommer til iPad, ligesom det er kommet på Macbooks.

Man kan ved installation af den nye iPhone vælge mellem 3 forskellige feedback niveauer fra 1–3, hvor intens klikoplevelsen skal være, og jeg savner i vikeligheden et 0, hvor man kan slå det helt fra på knappen, så jeg har den samme oplevelse som jeg har på visse Android telefoner.

Men den nye Home knap er en smagssag, og der skal sikkert nok være nogle, som syntes det er fantastisk. Men en ting er sikkert. Det vil med garanti fjerne rigtigt mange problemer for ejere af iPhone, der har oplevet at deres home knap som noget af det første holder op med at virke.

Man skal dog lige være opmærksom på en ting omkring den nye home knap. Den virker ikke med handsker på. Knappen registrere slet ikke at man trykker.

Det siges at Apple vil tilbyde Force Touch til udviklere på home knappen, og når det begynder at komme frem, så kan det være at jeg bliver mere tilhænger end jeg er nu.

iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)

Det manglende minijack

Der er også masser af holdninger til fjernelsen af minijack stikket på telefonen. For mig er det ligemeget. Jeg har ikke brugt minijack i mange år. Jeg gik på Bluetooth da ordentlige hovedtelefoner begyndte at dukke op, og har netop skiftet til Bose QC35 med ANC, og jeg nyder den frihed der er ved ikke at skulle vikle kabler ud af deres indvikling.

Men det betyder ikke at jeg ikke godt kan forstå dem som kommer til at savne det, og det adapter helvede der følger med for lige så mange. Men den medfølgende lightning til minijack virker fint, men jeg kan sagtens se dem som på arbejdet bruger deres telefon til at høre musik eller internet radio, skal have en 3. adapter med, hvis de også vil oplade deres telefon. Og så kan det godt være at Apple er modige, men så skulle de have haft modet til at tilbyde en adapter som havde både minijack og lightning med. Men den havde nok kostet mere at producere.

Men du kan jo også bare vælge at købe den officielle Apple Dock til arbejdet. Den har både minijack og opladning samtidigt.

iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)

Det dobbelte kamera på 7 Plus

Noget af det nye med iPhone 7 Plus er det dobbelte kamera på bagsiden, hvor man har henholdsvis 28 mm linse (ƒ/1,8), som er den samme som sidder på iPhone 7, og så en 56 mm telelinse (ƒ/2,8), der giver et optisk 2x zoom i forhold til den første linse. Apples kamera app er helt fantastisk, og når du bruger kameraet til billeder, oplever du ikke skiftet mellem de to linser.

 

Det gør du til gengæld når du optager video, hvor der ofte kommer en lysforskel i videoen når du passerer 2x zoom. Derfor har Apple også diskret lagt en indstilling, hvor du kan koble 56 mm linsen fra ved videooptagelser.

Kameraet tager rigtigt gode billeder. De er bedre end på forgængeren, og kameraet fokuserer også bedre end forgængeren. Under mørke forhold har det nye kamera også fået et løft.

Jeg vi har taget nogle eksempler som kan ses i galleriet ovenfor. Samtidigt har jeg taget nogle eksempler med 1x og 2x zoom, fra samme afstand af samme motiv, så man kan se skarpheden. Det digitale zoom går til 10x, og allerede omkring de 4–5x, er det ligemeget.

iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)
iPhone 7 Plus (foto: recordere.dk)

 

Skærmen

Apple har forbedret 5.5” skærmen på iPhone 7 Plus, og understøtter “Wide Color Gamut”, og det gør at man får en bedre oplevelse på visning af video og billeder, da der er flere nuancer i farverne.

Kontrasten er stadig stærk (1300:1), og Apple har bibeholdt Full HD (1920×1080 pixels med 401 ppi) i opløsning, og for mig er opløsningen fin nok, og kontrast og farverne står altså bare super godt.

 

Batteritid

På deres præsentation af den nye iPhone 7 og 7 Plus lovede Apple en times ekstra batteritid på den nye Plus, og ja batteritiden er blevet lidt bedre, men jeg ville have ønsket at Apple havde været modige, havde valgt at gøre iPhone 7 lidt tykkere, så den passede med kameraet, og så havde sagt, vi har fordoblet batteritiden. Så kunne de samtidigt modigt havde droppet deres skilpadde batteripack.

 

Konklusion

iPhone 7 Plus en fantastisk telefon, men du skal vurdere om det er tid til at opgradere. Har du en 6S Plus, og er glad for den, så kan man sagtens springe denne generation over, med mindre man bare må eje det nyeste fra Apple.

Jeg har selv bestilt en sort 7 Plus med 256GB plads, fordi jeg opdaterer hvert år, men er man ikke “må have det nyeste altid” typen, så kan man let springe 7 Plus over, og vente at se hvad Apple har i posen til næste års model.

På plussiden er kamera og performance, på minussiden er den nye homeknap som man enten vil elske, eller lære at leve med. Jeg er neutral omkring manglende minijack, men kan man ikke undværre det, så skal man nok til at se sig efter en helt anden telefonleverandør, men jeg er ret sikker på, at om få år vil du ikke kunne købe en eneste telefon med minijack mere.

iPhone 7 Plus får topkarakter, men vurder selv om du vil opgradere hvis du har en nyere iPhone i forvejen.

 

Pris og tilgængelighed

 

Se også

Stor test af iPhone 7

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.