Forside Nyheder

Smartphones med DAB+ radio og DVB-T2 tv-tuner

-
Foto: recordere.dk
LG Stylus 2 med DAB+ digital radio. Foto: recordere.dk

En mobil med DVB-T2 tuner for digitalt tv og en mobil med DAB+ digtal radio. Det findes nu.

Mobilerne med seneste standarder for digital tv og radio er på vej. Om disse modeller er på vej til Danmark vides ikke, men nu er de på markedet.

De vises frem på IBC-udstillingen i Amsterdam, der er den professionelle tv-verdens svar på IFA.

Annonce:

Fidusen ved at modtage radio og tv direkte i den mobile enhed, er at undgå unødig dataforbrug og spare på batteriet, og samtidig se direkte TV uden den tidsforskydelse der ofte er på live tv-streaming.

Konstant streaming via 3G/4G kan dræne batteriet hurtigere og ses TV med eksempelvis 1 Mbit/s forbruges 450 MB/time på dataabonnementet.

Den slags bekymringer slipper man for med radio- og tv-tunere indbygget i de mobile enheder.

LG Stylus 2 er den første mobiltelefon med indbygget DAB+ digital radio, og ASUS Zenfone Go TV er den første mobil med indbygget DVB-T2 tuner for luftbåren TV.

For tv-tuneren er der dog en hage. Den kan ikke benyttes til Boxer TV endnu, da der ikke er plads til en kortlæser for abonnementskortet fra tv-distributøren. Så det er kun de frie kanaler som DR’s, TV 2-regionerne samt Folketings TV.

 

Asus Zenfone Go TV med DVB-T2 tuner. Foto: recordere.dk
Asus Zenfone Go TV med DVB-T2 tuner. Foto: recordere.dk

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.