Forside Indhold og distribution Musik

Priskrig på musikstreaming på vej?

-

amazonmusicEn priskrig kan være undervejs på musikstreamingmarkedet – også i Europa.

Der er nemlig med stor sikkerhed en priskrig på vej i USA, og det kan også smitte af på det europæiske marked. Vi har tidligere skrevet om, hvordan Pandora er på vej tilbage til Europa, og hvordan Amazon vil forsøge at æde en bid af Apple Musics og Spotifys kage.

Annonce:

Nu forlyder det fra New York Times, at både Amazon og Pandora er lige på trapperne med deres nye musiktjenester, og at de begge har tænkt sig at underbyde Apple Music, Tidal, Spotify og de andre musikstreaming-tjenester på markedet.

Halv pris

Den pris, markedet er landet på i USA er 10 dollar (9,99 dollar for at være præcis). Det koster såvel Spotify som Apple Music i USA. Det bliver ”oversat” til dansk med priser på 99 kroner for et abonnement, når moms m.m. kommer oven i. Prisen i Europa følger altså nogenlunde prisen i USA.

Men Pandora og Amazon planlægger angiveligt at lancere deres abonnementer til halvdelen af dette, fem dollar. For Pandoras vedkommende bliver der dog tale om en slags mellemting mellem deres nuværende ”anbefalet netradio, du kan springe over numre i”-koncept og så Spotify-modellen.

Man kan allerede nu betale 5 dollar om måneden for at få anbefalet, streamet musik uden reklamer, men dette vil Pandora udvide til at man kan springe mange flere numre over pr. dag, end man kan nu, og man vil samtidig kunne lave flere playlister, som man gemmer online og kan lytte til, når man vil.

Pandora forventes dog også at lancere en regulær konkurrent til Spotify, Apple Music m.fl. med almindelig valgfrihed. Denne vil koste de samme ti dollar som resten af markedet. Begge dele kan blive lanceret i USA allerede i denne uge. Pandora har allerede sagt, at de vil udvide til markeder uden for USA, så snart USA-lanceringen er godt på vej.

Amazon er den største udfordrer

Den største udfordring kommer dog fra Amazon. Amazon har på nuværende tidspunkt en begrænset musikstreamingtjeneste tilgængelig til deres Prime-kunder i USA. Angiveligt vil de lancere en tjeneste, der kan konkurrere med Spotify og Apple Music – også for ti dollar om måneden.

Men hvis man allerede ejer en Echo-højttaler fra Amazon, kan man få tjenesten til fem dollar. Tidligere har det heddet sig, at man så også skulle lytte til musikken igennem Echo, hvilket ikke nødvendigvis giver en fantastisk lydoplevelse.

Men nu siger rygterne, at man muligvis også vil kunne benytte sig af sit fem-dollars-abonnement på andre, bedre-lydende enheder. Med andre ord, får man bare en ”Echo-rabat” på sit abonnement.

Hvis Amazon og Pandora gør alvor af ovenstående, kan det presse Spotify, Tidal, Deezer og Apple Music til enten at levere lignende konkurrerende produkter eller sænke priserne. Det kan enten ske i form af billigere abonnementer, hvor man kun får adgang til visse dele af tjenesterne (lidt, som da Spotify havde et abonnement, man kun kunne bruge på en computer og ikke på mobilen), eller også vil de simpelthen sænke priserne på det hele for at holde på kunderne.

Tiden vil vise, hvad der bliver tilfældet. Vi ved blot, at vi nok skal skrive om det her, når der sker noget.

Annonce:
Forrige artikelThe Toxic Avenger genopstår
Næste artikelFremtidens tv-reklamer bliver personlige
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.