Forside Indhold og distribution Film

PS4 Pro skuffer – Kan ikke spille UHD Blu-ray

-
Sony PlayStation 4 Pro
Sony PlayStation 4 Pro

Sony kom med to nye PS4 konsoller i onsdags. En tynd version af den nuværende, og en PS4 Pro, som nu også viser sig at være tynd på nogle andre områder. Den kan ikke afspille UHD Blu-ray

Sony har oprettet en PS4 Pro FAQ på deres blog, hvor de gennemgår de forskellige spørgsmål som fremtidige købere eventuelt må have.

Et af spørgsmålene lyder: “Understøtter PS4 Pro Ultra 4K Blu-ray disc?”, og svaret er nedslående. “Nej, det interne Blu-ray drev understøtter ikke det nye UHD 4K Blu-ray disk format”.

Sony brugte i sin tid Playstation til at kæmpe om det næste HD disk-format, hvor kampen stod mellem HD DVD og Blu-ray. Der puttede Sony et Blu-ray drev i Playstation, og Microsoft kæmpede med et eksternt HD DVD drev til sin XBOX.

Det var med til at gøre udfaldet, og man kunne have håbet på at Sony havde været lige så visionær som Microsoft er med deres nye XBOX ONE S, der har UHD Blu-ray drev og afspiller indbygget.

 

Dolby_Vision_content_from_Amazon_Video_available_to_Dolby_Vision_enabled_LG_Customers

Understøtter heller ikke Dolby Vision

PS4 understøtter HDR10, som er det High Dynamic Range (HDR) format som Sony selv er en medspiller i, men har fravalgt at støtte Dolby Vision, som de ikke har aktuelle planer at understøtte.

Ellers er specifikationerne jo spændende for PS4 Pro, og den skal nok blive en succes, men havde PS4 ejere håbet på at de kunne købe en ny Playstation og samtidigt få en UHD Player, så må de gå skuffet hjem.

Du kan læse hele Sonys FAQ blog her.

 

Annonce