Forside Indhold og distribution Musik

Rygte: Apples trådløse øretelefoner bruger egen teknologi

-
Denne mockup af de såkaldte "AirPods" er lavet af designeren Miroslav Majdak
Denne mockup af de såkaldte “AirPods” er lavet af designeren Miroslav Majdak

Hvis Apple lancerer trådløse øretelefoner onsdag, vil de ikke være afhængig af Bluetooth.

Det er en melding, der er kommet lige på falderebet før onsdagens Apple-event.

Annonce:

Apple forventes at lancere en ny iPhone, der ikke har noget hovedtelefonstik, og samtidig lancere et par trådløse øretelefoner, der dog skal købes som tilbehør. Med iPhone vil der i stedet følge en Lightning-til-minijack-adapter.

Disse rygter har floreret længe, men her dagen før den store event har analytikeren Ming-Chi Kuo fra KGI Securities, der normalt er til at stole på, når det gælder Apple, mere nyt.

Kuo siger, at Apple har lavet deres egen trådløse teknologi til øretelefonerne, der således ikke er afhængige af Bluetooth. Den proprietære teknologi har tilsyneladende strengere krav til strømforbrug end Bluetooth-standarden og øretelefonerne skulle derfor holde længere på en opladning, ligesom iPhonens batteri ikke bliver belastet for hårdt, når man hører musik.

Kuo siger, at chippen, der håndterer den trådløse standard, også kan bruges til at kommunikere med enheder i hjemmet og i bilen, så potentielt altså HomeKit-enheder og CarPlay-kompatible enheder. Det skulle være firmaet Taiwan Semiconductor, der har lavet chippen til Apple.

Det lyder jo rimelig detaljeret, så måske er der noget om snakken. Men det finder vi ud af med sikkerhed i morgen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.