Forside * Featured

Smugkig: Panasonics næste OLED TV kan blive den ny konge

-

2016-08-31 15.58.48Panasonic er klar med en prototype på IFA, af deres næste reference-klasse TV. Vi fik et smugkig.

Panasonic har taget en prototype med på IFA, men ifølge den stolte japanske tv-producent er det ikke et hvilket som helst TV.

Der er en prototype af deres næste reference-tv baseret på OLED-teknologi.

Annonce:

Panasonic har allerede et OLED TV på markedet, men det må se sig slået af denne næste generation OLED TV. Grænserne for opnåelig billedkvalitet bliver endnu engang rykket og barren hævet.

Her benytter Panasonic deres viden fra plasma TV til at presse grænserne for sortgengivelse, detaljer i de mørke områder, op til nye højder for OLED – eller skulle man sige ned til nye dybder.

Panasonic viser prototypen frem i et mørkt rum på IFA. Der hænger 3 skærme i rummet.

 

2016-08-31 16.05.30
Foto: recordere.dk

 

Til venstre er det næste generation OLED TV fra Panasonic som en prototype. I midten en lille professionel reference tv-monitor, og til højre hænger et konventionelt OLED TV (vi gætter på at det svarer til sidste års OLED generation).

Det Panasonic gav en demo af i rummet, var hvordan deres nye prototype næsten kan matche en professionel high grade OLED tv-monitor, i både detaljer i sort og kontrast.

 

2016-08-31 16.06.34
Foto: recordere.dk

 

Konventionel OLED taber

Det konventionelle OLED faldt derimod nærmest helt igennem i forhold til næste generation OLED TV fra Panasonic.

Billedet ovenfor er godt nok taget fra en vinkel, men da OLED ikke lider af lystab fra vinkler som LCD gør, så var det præcis samme oplevelse når vi stod lige i midten og betragtede billederne.

Det konventionelle OLED havde både færre detaljer i de mørke områder af billederne og gik ikke nær så højt i kontrast.

 

Bedre end noget plasma tv

Som Panasonic også sagde: Dette er langt bedre end det plasma-teknolologien nogensinde blev i stand til at levere.

Så hvis ikke det nuværende Panasonic OLED TV allerede har slået selv det bedste plasma TV, så vil disse kommende Panasonic OLED TV gøre det.

Panasonics næste OLED TV har potentiale til at blive kongen. Det reference tv som alle de øvrige TV vil måle sig op imod.

 

Pris og tilgængelighed

Hvornår? – Næste år, siger Panasonic, uden at komme det nærmere.

Vi gætter på at det betyder at Panasonics OLED reference-tv præsenteres på CES-udstillingen til januar, med efterfølgende salg fra foråret 2017.

Prisen tør vi dog ikke gætte på endnu.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.