Forside Nyheder

Snart kan du få læst nyheder op på iTunes

-

spokenlayeritunesAmazons Alexa kan læse nyheder op for dig, hvis du beder hende om det.

Men sådan en robotstemme, der har svært ved specielle navne med mere, er altså ikke det samme som en ordentlig speakerstemme, der læser Radioavisen op.

Annonce:

Det mener Apple også, og derfor har de tilsyneladende indgået et samarbejde med firmaet SpokenLayer, der med deres netværk af oplæsere kan levere optagelser af oplæste tekster ret hurtigt.

Samarbejdet skal angiveligt munde ud i nyheder og artikler fra amerikanske medier, der bliver læst op og så kan høres på iTunes. Det betyder, at du vil kunne få de seneste nyheder fra specielle interesseområder, der normalt ikke dækkes af f.eks. danske radionyheder, læst op som om det var i radioen.

Men er det ikke bare podcasts, spørger du så? Jo, en slags podcasts, der kan laves fra minut til minut eller som består af artikler, der ellers kun er at finde i f.eks. et magasin eller på en website. Podcasts laves jo som regel ikke mere end en gang om dagen eller en gang om ugen.

De nye ”mini-podcasts” hedder ’Spoken Editions’, og materialet kommer fra udgivere som Wired, Time, Playboy, Mic og Forbes. Og så ikke mindst TechCrunch, der sjovt nok var dem, der bragte nyheden først.

Selvom TechCrunch selv er iblandt udgiverne, fik de øje på de nye ’Spoken Editions’, da disse ved en fejl blev vist frem i iTunes og derefter fjernet igen. Nu skriver TechCrunch til gengæld, at de forventer at ’Spoken Editions’ får premiere i oktober.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.