Forside Nyheder

Google Home er et hjem for Assistant

-

googlehomefarverGoogle Home hedder ikke bare, hvad den hedder, fordi den hjælper til i hjemmet.

Den intelligente højttaler, som Google netop har lanceret, er også et ”hjem” for Assistant, den kunstige intelligens, som Google vil sætte til at hjælpe os med dette og hint – alt sammen styret med stemmen.

Annonce:

Home-højttaleren er på den måde en kopi af Amazons Alexa-drevne Echo-højttaler, men fordi Assistant kan mere, kan højttaleren naturligvis også mere.

For nu at tage højttaleren som sådan først, så er der tale om en højttaler, du kan bruge i et multirums-setup til at spille musik, podcasts og så videre. Allerede fra starten er den kompatibel med Spotify, Google Play Music, YouTube og en række andre tjenester (dog ikke Apple Music endnu), og den lærer, hvilken, der er din favorit.

 

 

Forstår din mumlen om musik

På den måde kan du nøjes med at bede den spille en bestemt sang med en bestemt kunstner, uden at skulle specificere fra hvilken tjeneste. Assistant er angiveligt også blevet så god til at forstå sammenhænge og bruger-karakteristika, at den bedre kan forstå, hvis du f.eks. glemmer et ord i en sangtitel eller siger bandnavnet forkert.

 

hoejttalere

 

Selve højttaleren består af to aktive 2” drivere og to passive 2” membraner til bas. Den er ikke lavet til at streame musik over fra andre enheder direkte, så den understøtter kun Wi-Fi. En gruppe lysdioder på toppen giver dig signaler om, hvad der foregår.

Noget, der er lidt sjovt, er at Home kan kobles sammen med Chromecast, hvilket giver mulighed for at styre ens tv med stemmen. Du kan ad den vej sætte afspilning i gang, sætte den på pause eller navigere hen på en YouTube-video.

 

 

Styr YouTube og Netflix med stemmen

Foreløbig virker den kun med YouTube på denne måde, men Google siger, at den snart også vil kunne styre Netflix. Du kan også navigere rundt i Google Photos og få dine billeder op på tv’et på den måde.

Assistant kan derudover hjælpe dig med forskellige ting. I Home-højttaleren kan du f.eks. bede den sætte forskellige timere, hvis du er i gang med at lave noget mad, der kræver forskellige tidslængder i forberedelsestid. Eller du kan gøre de ting, vi efterhånden er vant til med den slags virtuelle assistenter, som at søge på nettet efter information eller bede den give dig et overblik over din dag.

 

googlehome

 

I forhold til selve Assistant, så har Google åbnet op for, at forskellige app-udviklere kan integrere såkaldte ’Actions on Google’ med assistenten. Det betyder eksempelvis, at Uber kan integrere deres bestillingstjeneste med assistenten, så du bare kan bede den bestille en vogn til dig.

Google Home er foreløbig tilgængelig i USA til 129 dollar, eller ca. 865 kroner før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.