Forside Produkter Mobil

Google Pixel har den højeste kamera-score

-

pixelkamera

Google er nu en udbyder af smartphones i premium-klassen.

Det står klart, efter lanceringen af Pixel og Pixel XL, afløserne for Nexus-telefonerne hos Google. Modsat Nexus-telefonerne, der typisk var billigere end flagskibsmodeller fra f.eks. Apple og Samsung, starter Pixel-telefonerne ved 649 dollar, hvilket er præcis den samme startpris som en iPhone.

Annonce:

Hvad får man så for pengene? Man får en smartphone, der ifølge Google har det bedste kamera, der nogensinde har siddet i en telefon. Det begrunder Google med, at DxOMark Mobile har givet kameraet en score på 89, hvilket er det højeste, der nogensinde er givet til et smartphone-kamera.

 

Det hidtil bedste smartphone-kamera

Det er tre point højere end Pixels mest direkte konkurrent, iPhone 7. Det skal i den forbindelse nævnes, at DXOMark endnu ikke har anmeldt iPhone 7 Plus, men kun iPhone 7, så tiden vil vise, om dobbeltkameraet i 7 Plus kan komme endnu højere op.

 

kamera

 

DxOMark Mobile lægger især vægt på, at kameraet i Pixel kan levere høj detaljegrad og lavt støjniveau selv ved lavt lys, hvilket formentlig afhjælpes af, at Pixel-kameraet er enormt hurtigt. Ved at sample gyroskopet i telefonen 200 gange i sekundet og kombinere dette med hurtig billedbehandling er stabiliserings-funktionen i Pixel-hovedkameraet angiveligt uovertruffent.

Det har en opløsning på 12,3 megapixel, mens front-kameraet er på 8 MP. Man behøver ikke være bange for at billeder i de høje opløsninger fylder hele ens telefon op, for Google leverer nu ubegrænset lagerplads i skyen med Pixel, også til billeder i fuld opløsning.

 

Masser af processorkraft

Det kræver naturligvis en hel del processorkraft at håndtere ovenstående, men til det formål sidder der en quad-core Qualcomm Snapdragon 821-processor med to kerner på 2,15 GHz og to kerner på 1,6 GHz. De får hjælp af 4GB ram, og man kan vælge mellem lagerplads på 32GB og 128GB.

 

pixel1Køber man den lille model, får man en skærm på 5”, mens den store model har en skærm på 5,5 tommer. Førstnævnte har 1080p-opløsning, mens den anden har quad HD-opløsning, altså 2560 x 1440 pixels. Der er ikke så overraskende også forskel i batteristørrelsen, den lille model har et 2770 mAh-batteri, mens XL har et 3450 mAh-batteri. Batterierne har i øvrigt lynhurtig opladning ifølge Google, der siger, at man kan få op til 7 timers ekstra batterilevetid ved blot at lade dem op i 15 minutter.

Og ja, som Google gjorde opmærksom på, så har Pixel et 3,5 mm minijack-stik til hovedtelefoner.

 

 

Assistant i centrum

Pixel er den første telefon med Assistant indbygget, og her skulle altså være tale om mere end blot Google Now. Den kunstige intelligens er faktisk i centrum for alt, hvad Google gør lige nu, når det gælder forbrugerne, sagde topchefen Sundar Pichai, da han indledte dagens presse-event.

Den delvist cloud-baserede kunstige intelligens skal ikke bare bruges til at hjælpe med at oprette ting i kalenderen eller foretage stemmeopkald, men indgår også i selve brugen af smartphonen. Den hjælper dig, når du søger i billederne på telefonen eller på anden måde navigerer rundt i informationerne på den.

 

pixel2

 

Kommer ikke til Danmark i første omgang

Google Pixel er samtidigt den første telefon, der kan bruges sammen med Googles nye VR-headset, DayDream View. Den er lavet af HTC, men det kan man ikke se nogle steder. I modsætning til Nexus-modellerne, er det kun Googles eget logo, der er at finde på telefonen.

Google Pixel ser ikke ud til at være direkte tilgængelig til levering i Danmark, men kun i USA, Storbritannien, Australien, Canada og Tyskland. Man skal altså igennem en videresendelses-tjeneste for at få fat i den, og bruge f.eks. et Visa-gavekort til at betale for den, for Google skriver, at de betinger sig, at adressen på kreditkortet er i samme land som forsendelsesadressen.

 

Google Pixel
Google Pixel

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.