Forside Nyheder

HBO-serien Westworld kan blive en ren besættelse

-
Westworld. Foto: HBO Nordic. Illustration: recordere.dk
Westworld. Foto: HBO Nordic. Illustration: recordere.dk

Scifi: Westworld, den nye original-serie fra HBO, har premiere nu og den lægger godt ud.

Westworld er en science fiction baseret på Michael Crichtons kultfilm fra 1973 af samme navn.

Serien udforsker spørgsmålet om kunstig intelligens og foregår i forlystelsesparken Westworld, hvor velhavere kan slå sig løs blandt mennesker af kød og blod og kunstigt skabte mennesker.

På rollelisten er prominente navne som Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood og danske Sidse Babett Knudsen, mens instruktør J. J. Abrams er executive producer på serien.

 

Westworld. Foto: HBO Nordic
Westworld. Foto: HBO Nordic

 

God modtagelse i USA

Serien ser ud til at lægge godt fra start. Gizmodo skriver at Westworld er rigtig god og lever op til hypen.

De påpeger dog at det ikke er en tv-serie for de utålmodige der ønsker at kende hele plottet næsten før det udspiller sig. Westworld er ikke en serie der serverer alt i de første afsnit og derefter kører i tomgang, så forvent at sidde tilbage med flere spørgsmål end svar efter premieren.

Efter at have set de første fire afsnit, så forlyder det at vi må vente helt til slutningen af afsnit 4, før enhver antydning af en plan/plot dukker op.

En del af forklaringen er at tv-seriens mulige plot er sekundære, hvor handlingen er lagt på forskellige temaer om kunstig intelligens, bevisthed og oprør mod at blive kontrolleret.

Der sker meget i serien, og der er en del af holde styr på og tænke over, i pusterummene mellem de action- og sex-scener som den også byder på.

Konklusionen fra Gizmodo lyder at Westworld er en smuk, intens og tankevækkende tv-serie, der kræver din fulde opmærksomhed. Fortællingen kan dog godt virke rodet og forvirrende til tider, men det opvejes af dens dyder.

Der så meget at berette om og folde ud, at Westworld kan blive en ren besættelse – for jer der vælger at bliver hængende efter de første afsnit.

 

Westworld. Foto: HBO Nordic
Westworld. Foto: HBO Nordic

 

Tid og sted

Westworld er på 10 episoder, og de enkelte afsnit får nordisk streamingpremiere kort efter første visning på tv-skærmene i USA.

Afsnit 1 kan ses på HBO Nordic her fra mandag d. 3. oktober, og derefter følger et nyt afsnit hver uge.

 

Trailer

 

Galleri

 

På rollelisten ses blandt andet:

Anthony Hopkins som Dr. Robert Ford

Anthony Hopkins spiller Dr. Robert Ford, der er chef-programmør og grundlægger af Westworld med en kompromisløs og kreativ vision for parken.Siden gennembrudsfilmen Lion in Winter har walisiske Anthony Hopkins leveret adskillige pragtpræstationer inden for både teater, film og tv. Blandt hans mange, mindeværdige film kan nævnes Ondskabens øjne, som han vandt en Oscar for, samt Resten af dagen, Nixon og Amistad, som han var Oscar-nomineret for. Hopkins blev i 1993 slået til ridder af Dronning Elisabeth II.

Sidse Babett Knudsen som Theresa Cullen

Sidse Babett Knudsen spiller Theresa Cullen, Westworlds ”Head of Quality Assurance”, der er ansvarlig for at forhindre, at der opstår kaos i parkens konstruerede verden.Sidse Babett Knudsen er en af de mest prominente skuespillerinder i Danmark og er blandt andet kendt for Let’s Get Lost, Den Eneste Ene og Efter Brylluppet. Det store internationale gennembrud kom med DR-serien Borgen, hvorefter hun blandt andet har medvirket i Hermelinen og The Duke of Burgundy og snart er aktuel i den nye Tom Hanks-film, Inferno.

Ed Harris som The Man in Black

Ed Harris spiller rollen som The Man in Black – en mand, der er essensen af menneskelig ondskab.Den amerikanske skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør har været nomineret hele fire gange til en Oscar for henholdsvis Pollock, Apollo 13, The Truman Show og The Hours, og i 2013 vandt han en Golden Globe for HBO-serien Game Change. Andre mindeværdige film fra Harris’ side tæller The Abyss, A Beautiful Mind, Enemy at the Gates og Gravity.

Evan Rachel Wood som Dolores Abernathy

Evan Rachel Wood spiller den provinsielle og smukke bondedatter Dolores, der langsomt begynder at opdage, at hele hendes idylliske eksistens er en konstrueret løgn.Den amerikanske skuespillerinde Evan Rachel Wood startede skuespillerkarrieren med tv-serierne American Gothic og Once and Again, men slog for alvor igennem med den Golden Globe-nominerede rolle i filmen Thirteen. Hun har også været både Golden Globe – og Emmy-nomineret for HBO-serien Mildred Pierce og derudover medvirket i HBOs True Blood og filmene The Wrestler og Whatever Works.

Thandie Newton som Maeve Millay

Thandie Newton spiller den smukke Maeve Millay, der har en formidabel evne til at læse folk, men hvis overlevelsesinstinkt og verdenssyn skal vise sig at blive kraftigt udfordret.Thandie Newton er født i London og vandt i 2004 en BAFTA Award for filmen Crash. Derudover har Newton også medvirket i Will Smith-filmen The Pursuit of Happyness, og hun har spillet over for Tom Cruise i Mission: Impossible II.

James Marsden som Teddy Flood

James Marsden spiller Teddy Flood, der er nyankommmet til det lille samfund, men hurtigt viser både charme og talent med en revolver.James Marsden slog for alvor igennem med rollen som Cyclops i X-Men-filmene – en rolle, han gentog senere i Superman Returns. Han har desuden spillet over for John Travolta, Queen Latifah og Michelle Pfeiffer i filmversionen af musicalen Hairspray og har medvirket i blandt andre Disney’s Enchanted og The Best of Me.

 

Annonce