Forside Nyheder

Mere 4K: Stofa klar med Viasat Ultra HD

-
Viasat Ultra HD. Foto: Astra
Viasat Ultra HD. Foto: Astra

Stofa har taget Viasats 4K UHD kanal ind, og den er gratis året ud.

Danmarks næststørste tv-distributør, Stofa, får nu mere 4K-indhold på hylden.

De følger efter Viasat selv og Waoo, og tilbyder tv-kanalen Viasats Ultra HD til deres kunder.

Resten af året vil den være gratis hos Stofa, inden den næste år overgår til betalingskanal.

“Viasat Ultra HD-kanalen er lagt ud som en prøvekanal, som alle kan se gratis med på frem til nytår. Fra 2017 bliver den så en betalingskanal”, fortæller Ole Fruekilde Madsen, administrerende direktør for Stofa, til Berlingske Business, og fortsætter:

“Omkring 20 procent af de TV, der står i danske hjem, kan vise ultra-HD, men ingen TV-kanaler sender i ultra-HD. De, der har købt et stort 65-tommer TV med ultra-HD, vil jo gerne kunne udnytte skærmen med skarpere, flere og mere livagtige farver”.

 

Blandet indhold

Viasat Ultra HD bliver markedsført på sport, og vil sende 4K fra Champions League og Formel 1, men resten af tiden fyldes programplanen ud med andet indhold.

“Kanalen har ikke en helt logisk programflade. Det er en sammenstilling af det indhold i ultra-HD, som Viasat disponerer over, altså et blandet indhold af blandt andet sport”, fortæller Ole Fruekilde Madsen til Berlingske Business, og fortsætter:

“Lige nu er det virkelig en nichekanal, og måske vil fem-ti procent af vores kunder til næste år vælge at betale for den. Men den er for feinschmeckere, der går rigtigt meget op i billedkvaliteten og gerne både vil kunne vise den frem og selv have glæde af ders investering”.

Der kræves et 4K UHD TV for at se med. Stofas egne tv-bokse er ikke klar til 4K.

 

Annonce