Forside Indhold og distribution Film

Netflix grænsebomme virker, DNS-tjenester giver op

-
Netflix gør klar til at lukke grænserne (Foto: Shutterstock.com/recordere.dk)
Netflix gør klar til at lukke grænserne (Foto: Shutterstock.com/recordere.dk)

Netflix geoblokering virker. DNS- og VPN-tjenester kaster håndklædet i ringen.

Streamingtjenesten Netflix kunne tilbage i januar annoncere at nu gik de globalt, eller næsten globalt for Kina havde de måttet fravælge.

Men det træk kom med en pris. Netflix havde lovet Hollywood at de ville sætte digitale grænsebomme op. Nu skulle det ikke længere være muligt at se med på tværs af landegrænserne.

Annonce:

Især det at se med på Netflix amerikanske tjeneste havde været populært, fordi flere fandt indholdet her bedre end det i deres lokale Netflix.

 

Digitale grænsebomme

Efter opsætning af de første digitale grænsebomme, hvor Netflix aktivt blokerede de DNS- og VPN-tjenester som blev anvendt til denne type adgang, der begynte kattens leg med musene.

De aktive DNS- og VPN-tjenester meldte ud at de ikke overgav sig, men det skulle hurtigt vise sig at det gjorde Netflix heller ikke.

Såsnart en af adgangstjenesterne havde etableret et nyt “hul” igennem grænsedragningen, så blev det lukket af Netflix grænsepatrulje. Det skete ofte indenfor få timer. Det skriver CBC News.

 

Adgangstjenester virker modløse

En af de store på området, Unblock-Us, havde tidligere plastret deres hjemmeside til med “reklamer” for Netflix. Nu er de pillet af, og man skal langt ind i deres hjælp for at finde ordet Netflix nævnt. Samtidig har de slettet opslag på deres Facebook-side der gik på manglende adgang til Netflix.

Det virker som om Netflix grænsepatrulje har kørt adgangstjenesterne trætte nu.

Unblock-Us har endnu ikke kommenteret på situationen, hvorfor de har fjernet de fleste referencer til Netflix, men en af deres Australske kollegaer UFlix har nu kastet håndklædet i ringen og officielt givet fortabt.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.