Forside Produkter Gadgets

TEST: Sony MDR-1000X – Bluetooth headset

-

 

Kassen til Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)
Kassen til Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)

I den kommende tid vil vi teste en håndfuld trådløse headsets, da mange jo er kede af at have mistet deres mini jack på de nye iPhones, men også fordi trådløs lyd er fremtiden for musik på farten. Slut med at have krøllede ledninger.

Sony har lanceret en topmodel af trådløse hovedtelefoner. Modellen hedder MDR-1000X, og vi har testet dem. 

Sony har sendt os deres nye MDR-1000X, som i sin opbygning minder meget om BOSE QC-35, og så lige har taget betjeningen med touch fra BeoPlay H8.

 

Tasken til Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)
Tasken til Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)

MDR-1000X kommer med en lækker lille taske, hvor der er plads til både opladerkabel og hovedtelefonerne pænt pakket sammen. Der er også et mini jack kabel med, så du kan forbinde til telefoner, der stadig har mini jack stik.

Parringen er let, og Sony MDR-1000X har en sød talende dame, der fortæller dig hvad den er tilsluttet til, og hvad knap man trykker på, når man betjener hovedtelefonen. Hun taler dog kun engelsk, men det er da sødt at hovedtelefonen fortæller dig om Noise Canceling er on eller off.

Det er også en fed feature at hovedtelefonerne stopper med at spille, når du tager dem af. Det gør de ved hjælp af en sensor som registrerer om de er ved ørerne.

Sony MDR-1000X er super behagelige at have på, og omslutter både store og små hoveder uden problemer. De har været fast inventar på rejse og ved hundeluftning, og batteritiden lå på 16-18 timer med NC slået til.

Det gode ved hundeluftning og trådløs lyd er at man får testet hvor godt de sidder fast når man skal bøje sig ned for at samle hundehøm’er op, og det var intet problem for Sony MDR-1000X.

Løber du tør for batteri, kan du bruge det medfølgende kabel og så lytte uden NC mens du lader op.

 

Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)
Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)

Hvordan lyder de?

Sony MDR-1000X lyder rigtigt godt. De har en fyldig lyd, og uanset om man er til Electronic, Dance eller roligt musik, så får man god og fyldig lyd. Bassen er lidt på den bløde side.

Jeg testede dem med både Andreas Vollenweider “Bella Donna” og Sade’s “Soldier of Love”, og lyden er i top, også når jeg smed noget hårdere efter dem. Men som sagt så er bassen ikke så dominerende som på f.eks. Sennheiser eller BeoPlay hovedtelefoner.

På lydsiden er de mindst lige så gode som Bose QC35, og det siger ikke så lidt, da jeg betragter Bose som blandt de allerbedste, når det gælder Noise Canceling.

En smart feature på Sony MDR-1000X er “Quick Attention Mode”, hvor du holder hånden op til koppen på højre side, og så skruer hovedtelefonen straks ned og aktiverer mikrofonen, så du kan høre hvad der sker udenfor dit eget indelukkede univers.

 

Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)
Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)

Sony MDR-1000X understøtter også Sony’s HI-Res Audio via LDAC codec og DSEE HX, som er en forbedring ved afvikling af MP3 filer. Der er support for lydfiler op til 96kHz/24bit.

For at høre LDAC, skal du dog eje en Sony Xperia Z3 eller senere, eller en Hi-Res Sony Walkman. For os almindelige dødelige er der dog også support for SBC, AAC og aptX kodec, så vi kan lytte i høj kvalitet på andet udstyr.

 

Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)
Sony MDR-1000X (foto: recordere.dk)

Konklusion

Sony MDR-1000X er ikke billige. Dagsprisen ligger omkring 3.300 kr., men du får altså noget af det bedste trådløse lyd jeg har hørt.

Jeg er vild med touch betjeningen, og funktionen der gør at du ved at holde hånden over koppen, slår lyden fra og tænder mikrofonen.

Batteritiden er godkendt, og står du og mangler en god rejsekammerat, så går du ikke galt i byen med Sony MDR-1000X

Se dagspris her

 

Specifikationer

  • Vægt: 275 gr.
  • Drivere: 40 mm, dome-type
  • Batteri: Maks. 20 timer (NC slået til), maks. 22 timer (NC slået fra)
  • Opladningstid: ca. 4 timer
Annonce