Forside Nyheder

Windows 10 bliver tredimensionel og VR-venlig

-

microsoft3dOkay, man skal måske ikke forvente at kunne dreje vinduer og menuer rundt i tre dimensioner.

Men når ’Creator’s Update’ lander til Windows 10 til foråret, kan man godt regne med at se et Windows, der kan lidt mere, når det gælder 3D. Det fortalte Microsoft ved en presseevent tirsdag.

Annonce:

For eksempel kommer der en ny version af klassikeren Paint med det meget sigende navn Paint 3D. Her kan du lave 3D-modeller af genstande ved blot at fotografere dem fra forskellige vinkler med en smartphone. Derefter kan du lægge dem ind i Paint 3D og gøre ting, man i gamle dage skulle bruge avanceret CAD-software til at opnå. Og skal man stole på Microsofts videoer, er det så nemt, at barn kan gøre det.

For voksne er det måske lidt mere interessant, at Office går samme vej. Det betyder for eksempel, at man vil kunne lave relativt avancerede 3D-animationer i PowerPoint og dermed imponere sit publikum lidt mere, når man laver en præsentation.

Oven i hatten har Microsoft indgået aftaler med HP, ASUS, Acer, Lenovo og Dell om produktion af billige VR-headset, der kan bruges sammen med Windows 10. Disse skal blandt andet bruges til at gøre denne kreative 3D-proces langt nemmere, ved at man kan arbejde med 3D-objekter i virtuelle rum – og med hænderne i stedet for musen.

Disse VR-headset er sat til at koste 299 dollar, så man skal formentlig regne med en pris på omkring 2.500-3.000 kroner, når først danske afgifter kommer oven i.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.