Forside Detail

Husker du Getmore? Nu er topchefer dømt i landsretten

-
Getmore. Foto: Google Streetview. Illustration: recordere.dk
Getmore. Foto: Google Streetview. Illustration: recordere.dk

Getmore, engang en af danmarks største onlineforhandlere, havde ikke rent mel i posen og nu er cheferne bag idømt lange straffe.

Kunderne elskede Getmore der i 00’erne. Den store onlinebutik med de gode priser. Konkurrenterne har næppe elsket dem ligeså højt, når de pressede priserne på populære IT- og elektronikvarer.

Nu er der faldet dom i landsretten overfor de tidligere ejere. Det skriver Computerworld.

Det første selskab, Multimedia World, gik konkurs i 2009 efter manglende indbetaling af moms. Senere førte afsløringer i Computerworld til en mistanke om momssvindel i Getmore, og der viste sig at være ganske omfattende snyd med moms igennem flere selskaber. Getmore gik konkurs i 2010.

I alt 47 millioner kroner i manglende momsindberetning var de tidligere ejere Sagib Hussain og Kaiser Raja tiltalt for.

Første slag stod i byretten på Frederiksberg, hvor tre tiltalte blev idømt mellem 3,5 og 4 års fængsel. Den afgørelse blev anket til landsretten, og her faldt der dom i dag.

En enig domsmandsret i Østre Landsret stadfæstede to ud af de tre domme for grov momssvindel. En tredje anklaget blev frifundet.

Kaiser Raja fik 4 års fængsel mens Sagib Hussain fik 4 år og 3 måneders fængsel. De er samtidig dømt til at tilbagebetale de 47 mio. kroner plus et tilsvarende beløb i bøde.

 

Annonce