Forside Indhold og distribution Musik

Musikindustrien hopper på AI-bølgen

-

hardwellbot

En ny rapport fra den britiske musik-brancheorganisation BPI afslører, at der er gang i den kunstige intelligens i popmusikken.

Annonce:

Ovenstående sætning er ikke noget forsøg på at nedgøre hjernedød popmusik, men derimod henvisning til, at BPI-rapporten, der er lavet af selskabet MusicAlly, viser fremgang for AI, når det gælder pop.

For eksempel har flere popstjerner – eller rettere, deres management- og PR-teams – fået lavet chatbots, der kan repræsentere stjernen, når vedkommende ikke selv gider interagere med fans. Det gælder f.eks. for Robbie Williams og Sony Music, der har fået lavet chatbotten ’RobBot’. Denne chatbot kan man spørge om turnéer, koncerter, udgivelser med mere via Facebook Messenger. Det skriver The Register.

Så er der lidt mere sjov ved dance-stjernen og DJ’en Hardwell’s bot. Den tager imod beskeder til hans radioshow og lader fans stemme på ugens track. Ifølge udviklerne bag botten har over 60.000 fans chattet med botten og genereret 1 million interaktioner på blot to uger. Man kan også finde denne på Facebook Messenger (bill.)

Forskere fra University of Toronto har fået en kunstig intelligens til at skrive popsange, der er baseret på, hvad folk synes er mest iørefaldende. Så måske kan vi snart gøre popstjernerne overflødige også.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.