Forside Indhold og distribution Musik

Princes efterladte sagsøger Tidals ejere

-

hitnrunVi ved alle, at rapperen Jay-Z købte Tidal.

Men teknisk set er det tilsyneladende Jay-Zs firma, Roc Nation, der ejer Tidal. Det er i hvert fald dem, der er blevet sagsøgt over nogle streamingrettigheder af den afdøde rockstjerne Princes efterladte.

Annonce:

Administratorerne af Princes bo, og musikselskaberne NPG Music Publishing og NPG Records har slæbt Tidal i retten, fordi streamingtjenesten har ladet brugerne streame hele Princes bagkatalog.

Det var angiveligt kun meningen, at Tidal skulle give folk adgang til Princes nyeste – og sidste – samling sange, ’HITNRUN Phase One’. Og det skulle oven i købet kun ske eksklusivt i 90 dage efter udgivelsen.

Men Roc Nation og Jay-Z påstår, at de både har mundtlig og skriftlig bekræftelse af aftalen om streaming om hele kataloget fra Prince og hans folk.

Tidal er i forvejen hårdt ramt af problemer med at trække folk til i konkurrencen med Spotify og Apple Music, så dette sagsanlæg er formentlig en grim streg i regningen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.