Forside * Featured

TDC bryder gigabit-muren på mobil

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

TDC udvider 5G-testzone i København, hvor der nu er målt hastigheder på over 1 Gbit/s på mobil.

Et er teori, noget andte er praksis. Næste generations mobilnet, kaldet 5G, banker på og TDC er i gang med forsøg i det offentlige rum.

Senest er der åbnet op for gigabit på mobilnettet ét enkelt sted. TDC Group brød forleden gigabit-muren på mobil i det levende laboratorium på Københavns Hovedbanegård.

Annonce:

“Det er fremtidens mobilnet, vi åbner op for. Hastigheden er dobbelt så høj som den, selv de nyeste, mest moderne mobiltelefoner og tablets kan trække i dag“, fortæller Koncerndirektør i TDC Operations, Peter Trier Schleidt, og fortsætter:

“Hastigheden på og over 1 Gbit/s er opnået ved brug af flere frekvensbånd, en ny effektiv udnyttelse af radiosignalerne og anvendelse af flere samtidige antenner. Teknologien er i sin spæde start, og målingerne er derfor sket med en speciel testmobil”. 

I løbet af 2017 vil gigabit-zonen i København blive udvidet til områderne omkring Tivoli og andre centrale steder i indre by.

Udnyttelse af 5G vil kræve en ny smartphone eller tablet der understøtter det, og TDC forventer at mobilenheder der kan håndtere dette kommer på markedet i løbet af 2017.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.