Forside Produkter Mobil

TDC bryder gigabit-muren på mobil

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

TDC udvider 5G-testzone i København, hvor der nu er målt hastigheder på over 1 Gbit/s på mobil.

Et er teori, noget andte er praksis. Næste generations mobilnet, kaldet 5G, banker på og TDC er i gang med forsøg i det offentlige rum.

Senest er der åbnet op for gigabit på mobilnettet ét enkelt sted. TDC Group brød forleden gigabit-muren på mobil i det levende laboratorium på Københavns Hovedbanegård.

“Det er fremtidens mobilnet, vi åbner op for. Hastigheden er dobbelt så høj som den, selv de nyeste, mest moderne mobiltelefoner og tablets kan trække i dag“, fortæller Koncerndirektør i TDC Operations, Peter Trier Schleidt, og fortsætter:

“Hastigheden på og over 1 Gbit/s er opnået ved brug af flere frekvensbånd, en ny effektiv udnyttelse af radiosignalerne og anvendelse af flere samtidige antenner. Teknologien er i sin spæde start, og målingerne er derfor sket med en speciel testmobil”. 

I løbet af 2017 vil gigabit-zonen i København blive udvidet til områderne omkring Tivoli og andre centrale steder i indre by.

Udnyttelse af 5G vil kræve en ny smartphone eller tablet der understøtter det, og TDC forventer at mobilenheder der kan håndtere dette kommer på markedet i løbet af 2017.

 

Annonce