Forside Nyheder

Trump kan gøre iPhones dyrere

-

usiphone

Det lader til at Donald Trump har tænkt sig at gøre alvor af snakken om at tvinge Apple til at lave deres iPhones i USA.

Annonce:

Under et møde med New York Times sagde Trump, at han havde ringet og snakket med Tim Cook direkte. I denne samtale havde han sagt til Cook, at det ville være en ”stor præstation” for ham, hvis Apple begyndte at fremstille deres iPhone på amerikanske fabrikker.

Ifølge flere medier er Apple faktisk i gang med at undersøge sagen og har været det lige siden, Trump begyndte at rasle med sablen under sin valgkampagne.

Angiveligt er Apples vinkel at prøve at få Foxconn til at åbne fabrikker i USA. Foxconn samler primært Apples produkter i Kina, men er i senere år også begyndt at gøre det på fabrikker i bl.a. Brasilien. Det er derfor ikke helt utænkeligt, at de også kan åbne fabrikker i USA.

Udfordringen er naturligvis at lønningerne er højere i USA end Kina, samt transporten af de iPhone-dele, der fabrikeres i Asien. Disse ting kan gøre iPhones dyrere på verdensplan, med mindre Apple beslutter sig for at skære i deres fortjeneste.

Hvor meget dyrere, de bliver, er folk ikke helt enige om. MIT Technology Review har tidligere skudt iPhones til at blive maksimalt 100 dollar, eller cirka 700 kroner, dyrere ved at blive fremstillet i USA. Det kan dog være, at Apple kan hente nogle af disse andre steder, f.eks. på fortjenesten.

Det bliver lidt sværere, hvis det bliver som eksperterne, radioprogrammet Marketplace har talt med, forudser. Så kan en iPhone komme helt op på 2000 dollar i pris, altså omkring 14.000 kroner før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.