Forside Nyheder

Året der gik på recordere.dk – 2016

-

2016 har været et spændende tech-år. Ikke et af de bedste, men et spændende år med mange nyheder omkring TV, Streaming og AV-elektronik generalt. Her kan du læse med på hvad der var populært på recordere.dk i 2016.

Annonce:

2016 startede som alle foregående år med CES i Las Vegas, hvor Recordere.dk som altid stillede med stærkeste besætning. Der var ikke de store nyheder på TV siden, men en lille kickstarter virksomhed som ville revolutionere fjernbetjeningerne var ganske populær.

Fjernbetjeningen hedder NEEO, og selvom vi bestilte vores kopi for over 19 måneder siden, er den stadig ikke kommet. Men vi skal mødes med dem på CES 2017, og er spændte på hvad de kan fortælle

Efter CES 2016 var det klart at 3D var lagt i graven, og at producenterne gav 3D en stille død på TV markedet. På CES var der nemlig ikke mange der talte om 3D mere. Nu var det UHD Premium (HDR), som blev annonceret på CES.

I marts kom det frem at iOS brugere havde store problemer med den på det tidspunkt nye version 9.3 af iOS, hvor flere brugere oplevede bricked telefoner. Det var også i Marts at enden på Fona for alvor begyndte, da Fona lukkede endnu flere butikker, i håb på at kunne overleve som butikskæde. Det lykkedes som vi ved nu ikke.

 

Foto: recordere.dk

Marts har årets mest populære artikel på recordere.dk. Vores store anmeldelse af den nye boks fra YouSee. En boks som lovede så meget ved sin ankomst, men endnu ikke har leveret det hele endnu. Til gengæld har boksen i sine første levemåneder ydet sit for at el-selskaberne var glade for dit forhøjede forbrug. En ting som YouSee først fik løst sent på året.

Microsoft brugte alle kneb på at få sine brugere til at opdatere til Windows 10, og både pop-up beskeder og tvungne opdateringer blev taget i brug, men mange glade Windows 7 ejere nægtede at opdatere til den nye Windows version.

I juni gjorde Netflix det klart at gamle kunder fra juli også skulle betale 10 kr. mere for deres Netflix som fra juli ville koste 89 kr. om måneden. Det var dog varslet i god tid, så der var ikke de store protester fra kunderne.

I juli blev det annonceret at Nintendo NES Classic ville komme i løbet af november, og det var noget i kunne lide at læse om. Og boksen er også blevet ultra populær. Den har været udsolgt overalt i verden siden udgivelsen.

I august lanceredes Viafree, som var en reklamebaseret TV tjeneste, hvor du gratis kan følge med i de populære reality programmer på Viasats kanaler.

Det var også i august at Bang & Olufsen lancerede deres nye “folke-tv”. TV’vet hedder Beovision Horizon.

 

Beovision Horizon. Foto: Bang & Olufsen

 

I september blev IFA 2016 afholdt i Berlin, og ligesom på CES i januar var der ikke mange store nyheder, men recordere.dk fandt en iPhone 7 Plus dummy på en stand, og de billeder blev set og delt mange gange.

Det var også på IFA at YouSee valgte at annoncere at man lukkede for FM båndet til sine kabel-TV kunder. Til gengæld ville man få en gratis stueantenne.

 

Ser man bort fra Microsofts forsøg på at tvinge folk til at opdatere til Windows 10, så har Microsoft vist sig særdeles innovative de seneste år, og i år præsenterede de så et nyt medlem til Surface familien. Surface Studio, der imponerede alt og alle med sin enorme touch skærm. Det skete på en præsentation i oktober, hvor de også lancerede Surface Book i Danmark.

Det var også i oktober at Apple præsenterede deres nye MacBook Pro med Touch bar. Den fik mange tæsk for manglende porte, høj pris og dårlig batteritid.

Foto: Shutterstock.com

November har i de sidste år stået i Black Fridays tegn, og i år var ingen undtagelse. De attraktive tilbud på især store TV. Og recordere.dk’s udsalgspuls holdt sammen med jer øje på, hvor man kunne få mest for pengene, hvis man stod og skulle købe nyt udstyr.

I december lanceredes Amazon Prime i Danmark, og det var populært, at man nu kunne se bl.a. Grand Tour med det gamle Top Gear team. Og det var også populært at introprisen var lige så lav som mængden af indhold på den danske version.

Også Mortens blog om hans overvejelser på smartphone køb til den halve pris var noget der skabte debat.

Godt nytår fra recordere.dk

 

Og hvad forventer vi os så af 2017?

Når de fleste læser denne artikel, er vi allerede på vej til CES 2017 i Las Vegas, der kører i den første uge af året. Masser af nye TV og medieafspillere og andet spændende.

Vi forventer også at Samsung tager sig sammen, og lancerer et major comeback på smartphone markedet efter deres Note 7, der udover at være en af de lækreste telefoner vi nogensinde har set, havde en kedelig tendens til at bryde i brand.

Vinyl vil fortsætte med at sætte dagsordenen for HiFi musik, og 4K / UHD vil være det som sætter standarden for streamingtjenester.

Personligt håber jeg på en Formel 1 streamingtjeneste som App, så man slipper for at købe pakker hos YouSee, og høre på John Nielsen.

Men uanset, så vil hele teamet bag recordere.dk gerne slutte året af med at ønske alle på vores side og i vores forum.

Rigtigt godt nytår

Vi glæder os til at være sammen med jer hele næste år også…

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.