Forside Indhold og distribution Biograf

Apple lun på udlejning af biografaktuelle film

-
Foto: Shutterstock.com

Apple presser på overfor Hollywood, for at få udlejning af biografaktuelle film ind i iTunes.

Filmstudierne 21st Century Fox, Warner Bros og Universal Pictures har meldt ud at de ser på mulighederne for at der kan tilbydes biografaktuelle film til hjemmebiograferne.

Film der bliver tilgængelig for digital leje et par uger efter biografpremieren, men de fortsat er biografaktuelle; Men for en højere pris.

 

Apple presser på overfor Hollywood

Apple er i dialog med Hollywood om dette, hvor de presser på for at få udlejning af biografaktuelle film ind i iTunes. Det fortæller kilder med kendskab til planerne til erhvervsmediet Bloomberg.

Det er dog ikke givet at Apple får den fjer i hatten, filmstudierne kan vælge at tildele de rettigheder til en anden distributionsplatform.

 

Udlejning af biografaktuelle film

Kevin Tsujihara, chef for Warner Bros. mener at en tidlig adgang til de biografaktuelle film fra hjemmet vil øge interessen i film og være med til at dæmme op for forbruget af piratfilm.

Ifølge Bloomberg vil det dog blive en del dyrere end normal filmleje. Det overvejes priser på mellem $25 og $50 (kr. 175 – 350) for leje af en biografaktuel film.

Biograferne er modstander af filmtjenester med biografaktuelle film. I USA er der dog en opblødning på vej fra landets 3. største biografkæde Cinemark, der ser på de nye muligheder som noget der vil kunne gavne begge lejre.

 

 

Annonce