Forside Baggrund

David vandt over Apple

-
Foto: recordere.dk

Det var ikke ok at Apple tilbød en brugt telefon i bytte i forbindelse med en reklamation.

David Lysgaard er en utilfreds iPhone-køber. Han stillede sig ikke tilfreds med at Apple ville prakke ham en brugt iPhone på, i bytte i en reklamationssag.

Sagen handler om at David havde indleveret sin iPhone 4 til reparation, og Apple valgte at udlevere en anden telefon. Men istedet for at tilbyde en fabriksny, så fik han tilbudt en brugt telefon. En brugt der er repareret, renset, nulstillet og klargjort, det Apple kalder “refurbished”.

Annonce:

David var ikke tilfreds med det tilbud og ophævede købet og forlangte sine penge retur. Det nægtede Apple og sagen endte hos Forbrugerklagenævnet, der var frisk på at køre en principiel sag på det.

Den sag er nu afgjort ved Retten i Glostrup.

“Efter en samlet vurdering finder retten, at David Lysgaard ved omleveringen havde en berettiget forventning om at modtage et fabriksnyt produkt svarende til det oprindelige køb”, lyder det bl.a. i rettens begrundelse, og de fortsætter:

“Da den genproducerede telefon, som David Lysgaard fik leveret, kunne indeholde genanvendte moduler, kan telefonen ikke kvalificeres som en fabriksny telefon. Dertil kommer som anført ovenfor, at det forhold, at telefonen ikke var fabriksny, efter det oplyste påvirker telefonens salgsværdi”.

Dermed tilsidesætter retten den praksis som Apple har anvendt i flere år, og David kan nu kræve pengene for telefonen retur inkl. renter.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.