Forside Nyheder

Fra nytår måles også tv-seere på streaming

-
Philips TV. Foto: TP Vision

Nye seermålinger vil ændre seertallene fra nytår, og resultere i flere seere der forbruger mindre.

Når analyseselskabet Kantar Gallup, der står for at måle tv-seeningen i Danmark, fra nytår overgår til nye målemetoder, så vil det give et mere retvisende billede på hvordan forbruget af TV forleder sig. Det skrev vi om tilbage i oktober, og nu nærmer det sig.

Hidtil har seermålingerne kun været beregnet på baggrund af husstande med et tv-apparat, men eftersom et voksende antal i de senere år har droppet fladskærmen og nu nøjes med streaming på computer eller iPad, er tallene blevet gradvist mere misvisende i forhold til det reelle tv-forbrug.

Annonce:

I dag har omkring 7% af befolkningen slet ikke et traditionelt tv-apparat, men det betyder ikke at de undlader at se TV. Det ses blot på andre enheder som eksempelvis computer og tablet.

“Når vi får de nye tal har jeg en klar forventning om, at vi vil se et højere antal seere i målt i tusinder. Men jeg har også en formodning om, at det vil være husstande, hvis tv-forbrug i minutter vil ligge under gennemsnittet, så det vil trække ned i det samlede gennemsnitlige tv-forbrug”, fortæller Frank Klausen, direktør for TV-meter hos Kantar Gallup til BFE’s nyhedsbrev.

Det streaming-baserede forbrug af traditionelt tv har i de senere år været omgærdet af en del usikkerhed, fordi det kun delvist er indgået i seer-målingerne.

“Vores gennemsnitstal i dag ligger på 1-2 minutter pr. dag på streaming, og det tal vil helt klart være højere med den nye målemetode”, fortæller Frank Klausen.

Den nye målemetode ventes at give forskydninger på de ugentlige tal for antal seere på tv-stationernes udsendelser.

Forbruget på streaming-platformen er erfaringsmæssigt stærkt påvirket af store tv-begivenheder, bl.a. i forbindelse med sport eller dramaserier, og det vil øge de officielle tal for antal seere for denne type udsendelser.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.