Forside Indhold og distribution Film

Google løser 50Hz-fejl på Chromecast Ultra

-

Google har udsendt en ny firmware til Chromecast Ultra der løser 50 Hz på 4K UHD TV.

Da vi anmeldte den nye 4K Chromecast Ultra ved premieren for en måned tid siden, der var det med kritik af 50 Hz.

Annonce:

50 Hz er en indstilling der tvinger Chromecast over i 50 billeder/sekund og det er nyttigt i forhold til streaming fra europæiske tv-tjenester, hvor originalindholdet er optaget i 25/50 billeder/sekund.

Men på Chromecast Ultra virkede denne indstilling ikke sammen med 4K UHD TV ved premieren. Dvs. man kunne godt omstille enheden til 50 Hz, og så udsendte den også 4K i 50 Hz (2160p/50) men afspilningen af såvel 50 som 60 Hz indhold hakkede på en underlig måde hvor det virkede som om afspilningen kørte for hurtigt.

Med den seneste firmware til Chromecast Ultra (v.1.22.77272) er det løst. Nu kan man igen frit vælge om den skal afspille i 60 Hz (standard) eller tvinge den til 50 Hz.

Vær dog opmærksom på at det er enten/eller. Når den står til 50 Hz så afspilles alt i 50 Hz, også selvom kilden er en streamingtjeneste hvor indholdet ligger i 60 billeder/sekund. Det kan få 60 Hz indhold til at hakke, hvis det afspilles som 50 Hz.

Det er dog nemt at skifte imellem 50/60 Hz via Google Home app, og man behøver ikke stoppe streamingen imens, men det kunne være smartere om Google en dag tilføjede en automatisk 50/60 Hz her. En der selv skiftede efter kilden.

Test af Google Chromecast Ultra er opdateret.

 

Annonce:
Forrige artikelHer er Star Wars filmen du ønsker du aldrig har set
Næste artikelOver 500.000 husstande og virksomheder har nu bredbånd via fibernet
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.