Forside CES CES 2017

HDMI opdateret til 2.0b med HLG og HDR

-

En af de ting vi forventer bliver enormt inden for TV på CES 2017 i Las Vegas er HLG (Hybrid Log Gamma), og nu har HDMI Forum frigivet standarden for 2.0b, der er bagudkompatibel.

Uden de store armbevægelser har organisationen bag HDMI frigivet HDMI 2.0b, der giver HLG igennem kablet.

Annonce:

HLG er et format, der gør det muligt at kombinerer både SDR – og HDR videoinformation i samme tv-signal. I et HLG signal kan TV med HDR og HLG læse de nødvendige HDR-videoinformationer ud, mens almindelige SDR-skærme ikke læser og bruger informationen.

Uden at benytte ekstra data, som koster med højere bitrater, så er HLG en justering af den såkaldte gammakurve, som betyder at der skabes plads til flere detaljer i den lyse del af billederne. Men HLG erstatter ikke HDR. Det er derimod en teknik der kan bruges på både almindelig TV (SDR = Standard Dynamic Range) og sammen med HDR.

Læs også: LG+BBC: HFR HDR og HLG på IFA

HDMI Forum fortæller at HDMI 2.0b ikke kræver nye kabler eller stik, da det nuværende interface har båndbredde nok til at klare den nye information.

Du kan læse mere om HDMI 2.0b på HDMI Forums hjemmeside.

 

HDMI er opdateret til 2.0b

 

HDMI 2.0b, which is backwards compatible with earlier versions of the HDMI specification, is the most recent update of the HDMI specification. It also enables key enhancements to support market requirements for enhancing the consumer video and audio experience.

What are the key advanced features enabled by HDMI 2.0b?

  • Enables transmission of High Dynamic Range (HDR) video
  • Bandwidth up to 18Gbps
  • [email protected]/60 (2160p), which is 4 times the clarity of 1080p/60 video resolution
  • Up to 32 audio channels for a multi-dimensional immersive audio experience
  • Up to 1536kHz audio sample frequency for the highest audio fidelity
  • Simultaneous delivery of dual video streams to multiple users on the same screen
  • Simultaneous delivery of multi-stream audio to multiple users (Up to 4)
  • Support for the wide angle theatrical 21:9 video aspect ratio
  • Dynamic synchronization of video and audio streams
  • CEC extensions provide more expanded command and control of consumer electronics devices through a single control point

HDMI 2.0b does not define new cables or new connectors. Current High Speed cables (Category 2 cables) are capable of carrying the increased bandwidth.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.