Forside CES CES 2017

Medie bekræfter: Samsungs bedste TV skal kaldes QLED fremfor SUHD

-
Michael Zoeller, Samsung. Foto: recordere.dk

Samsung dropper angiveligt helt SUHD-navnet, som de har markedsført de seneste par år, til fordel for QLED.

Flere medier støtter nu op om Samsungs navneskifte på deres topmodeller TV i 2017. Senest er det koreanske etnews der rapporterer om navneskiftet.

I 2017 skal Samsungs premium TV kaldes QLED, mens SUHD helt tages af plakaten igen.

Annonce:

Der er dog ikke tale om den display-teknologi der hedder QLED, som vi skrev forleden, men derimod om Quantum Dot LED TV. Ligesom SUHD-modellerne er der tale om varianter af LCD TV.

Kilder fortæller til etnews at Samsung arbejdede med forskellige navne, deriblandt også Q SUHD. Men endte med at vælge QLED, måske fordi det ligger tæt op af OLED.

Men hvor de enkelte pixels i OLED selv kan lyse op, så er Samsungs QLED blot endnu en variant af et LCD TV, med et bagbelyst display.

I forhold til SUHD så vil Samsung QLED give et større lysoutput. Der tales om op til 1500 nits, mod 1000 nits på de nuværende modeller, ligesom farvegengivelsen skulle være forbedret.

At Samsung har valgt QLED, samtidig med at der også findes en helt anden display-teknologi som hedder QLED, skal nok give anledning til en vis forvirring, ikke mindst hos kunderne.

Etnews skriver at den primære årsag, for Samsung til at vælge et nyt brand til deres premium TV, er at lægge afstand til de kinesiske tv-producenter.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.