Forside Nyheder

Her er den selvkørende bil, Google ikke længere lægger navn til

-

Nu ved vi, hvordan Waymos selvkørende minivan ser ud.

Da Google for nogle dage siden proklamerede, at de havde startet et separat firma under moderselskabet Alphabet, der skulle varetage firmaets tidligere bil-aktiviteter, hørte vi noget om en Chrysler-minivan.

Waymo, som det nye firma hedder, har sammen med Fiat Chrysler udviklet på firmaets Pacifica-minivan, hvilket i øvrigt er den samme bil, som Uber lige nu lader køre som selvkørende ”taxaer” i Pittsburgh og San Francisco. Hvordan Waymos version af den ser ud, ved vi nu, for firmaet har sluppet nogle officielle billeder ud.

Det LIDAR-system, der gør det muligt at bygge en digital model af omgivelserne og køre efter den, vejer en del, så Google/Waymo og Fiat Chrysler har måttet skrue lidt på bilen for at få vægten ned i et fornuftigt leje igen.

Til gengæld er der tale om en plug-in-hybrid model, der kan køre 46 kilometer på en opladning, inden dens indbyggede benzingenerator går i gang med at levere strøm til el-motoren.

Man kommer dog ikke til at kunne købe denne model. I stedet skal den sandsynligvis fungere som Waymos og Fiat Chryslers bud på en selvkørende taxa-flåde, eller som en delebil, man kan abonnere på, og som kommer, når man kalder (fra en app).

Annonce