Forside Nyheder

Teracom skal drifte det kommercielle DAB radio

-
Foto: Shutterstock.com

Teracom, der står bag det kommercielle sendenet til digitalt TV, skal også stå for sendenettet til kommercielt DAB radio.

Radio- og tv-nævnet har tildelt Teracom rollen som bestyrer af nettet til kommerciel DAB radio i Danmark, den såkaldte gatekeeper.

Teracom vil som gatekeeper skulle drive den digitale radioplatform for kommercielle radioudbydere på forretningsmæssige vilkår.

”Med udbygningen af DAB-blok 1 bliver der mulighed for at vi i Danmark kan få en langt større mangfoldighed af radiokanaler. I en lang række lande verden over ser vi at selskaber etablerer deres egne radiokanaler og dermed får deres egen kommunikationskanal og fælleskab med lytterne og deres kunder”, fortæller Martin Løbel, direktør i Teracom A/S, og fortsætter:

“Det kan være nichekanaler for et mindre segment, eller det kan være brede radiokanaler for større grupper af lyttere. Det har vi ikke tidligere haft mulighed for i Danmark, men nu kommer frekvenserne, og det giver nye muligheder, som vi vil gøre det muligt at udnytte”.

Den nye gatekeeper er forpligtet til at opbygge og drive et DAB-sendenet, der indendørs minimum dækker 80% af Danmarks geografiske landareal. Gatekeeperen skal begynde distributionen den 1. oktober 2017, og der skal sendes i formatet DAB+

 

 

Annonce