Forside Produkter Mobil

USAs højesteret giver Samsung ret i Apple-patentsag

-

11015-applesamsung

Det er lidt af en afgørelse, der er faldet i den amerikanske højesteret i dag.

Annonce:

Selvom Apple og Samsung har givet håndslag på, at de ikke fremover vil bryde hinandens patenter og derefter sagsøge hinanden for patentbrud, er der stadig en række gamle sager, der udkæmpes ved domstolene, og nogle af dem er ret principielle.

Den største af dem er kommet helt op på højesteretsniveau i USA, og her er der lige faldet en ret vigtig afgørelse – til fordel for Samsung.

Højesteret har nemlig afsagt en dom, der reelt betyder, at man ikke kan håndhæve et patent på et produkt som en smartphone, der er sammensat af en række komponenter, der hver især er patenterede.

Med andre ord kan Samsung altså ikke blive dømt for at have stjålet iPhone-konceptet. De kan derimod godt blive dømt, hvis bestemt teknologi eller et bestemt design bryder et patent. Men man skal altså ned på komponent- eller rettighedsbeskyttet design-niveau for at føre en sag som denne i fremtiden.

Af politiske årsager er der lige nu kun otte højesteretsdommere på bænken, hvor der normal skal være ni, men alle otte stemte til fordel for Samsung i en sjælden énstemmighed.

Dommen har betydning for de penge, Samsung oprindeligt blev dømt til at betale Apple i erstatning. Det beløb var oprindeligt på omkring en milliard dollar, men er siden blevet nedsat til 548 millioner dollar.

Nu går sagen tilbage til den føderale appeldomstol, hvor det sidstnævnte bødebeløb blev pålagt Samsung. Her vil beløbet formentlig blive yderligere nedsat, eftersom Samsung nu er blevet frikendt for at have stjålet iPhone-konceptet, hvilket er en stor del af sagens substans.

Annonce:
Forrige artikelFlere Sega-spil bliver til film og TV-serier
Næste artikelSamsung dropper måske også hovedtelefon-stikket i S8
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.