Forside Nyheder

Vi vil ikke undvære dansk TV

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Trods udenlandske streamingtilbud så vil vi ikke undvære dansk TV. Det viser en undersøgelse TDC har fået lavet.

Selv om udbuddet af billige udenlandske film- og serietjenester aldrig har været større, er der én ting, tv-seerne har svært ved at undvære på deres fladskærm: De dansksprogede tv-kanaler.

I en undersøgelse foretaget af YouGov for YouSee erklærer 92% at de vil savne danske tv-kanaler, hvis de ikke fandtes mere.

Annonce:

“I betragtning af hvor meget omtale udenlandske tjenester som Netflix og HBO har fået i de senere år, er det tankevækkende, hvor stor og vedvarende interessen er for traditionelle tv-kanaler som DR1 og TV 2”, fortæller direktør for bredbånd og tv i YouSee, Jacob Mortensen, og han fortsætter:

“Det understreger også behovet for, at vi i tv-branchen finder en model for, hvordan vi i fremtiden finansierer et godt udbud af dansk tv i konkurrence med de billige udenlandske tjenester”.

Undersøgelsen viser, at interessen for dansk tv-indhold er størst blandt børnefamilier.

Hvor ca. 60% af alle singler og barnløse par under 45 år finder dansk tv vigtigt, er det ikke mindre end 85% af husstande med børn i alderen 0-6 år, der lægger stor vægt på dansk indhold.

 

Mere om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1001 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år i november 2016.

Er det vigtigt for dig, at der er dansksproget indhold på tv? (alle)
Ja: 68 %, Nej: 27 %, Ved ikke: 4 %

Vil du savne dansksproget indhold på tv, hvis det pludselig ikke var der mere eller blev skåret meget ned? (alle)
Ja: 77 %, Nej: 18, Ved ikke: 4 %

Vil du savne danske tv-kanaler, hvis de ikke fandtes mere (både på almindeligt tv og som streaming)? (alle med tv-udbyder)
Ja: 92 %, Nej: 6 %, Ved ikke: 3 %

Tror du, det er slut med de klassiske danske tv-kanaler, som fx DR og TV 2 om 10 år? (alle)
Ja: 15 %, Nej: 61 %, Ved ikke: 24 %

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.