Forside Nørd'o'teket

ADVARSEL: Brandfarlig elspareskinne trukket tilbage

-
Hvis du har denne elspareskinne, så bør du straks trække den fra elnettet og returnere den.

I juli 2016 advarede vi om en brandfarlig elspareskinne som Nørd’o’teket havde testet, og fundet meget brandfarligt. Efter næsten 6 måneder har importøren nu valgt at trække elspareskinnen fra det danske marked. 

Steen Garbers Enevoldsen testede i sommeren sidste år en elspareskinne som han havde købt hos en forhandler igennem distributøren LCD Retail, Borgergade 28, Thyregod 7323 Give.

Forhandleren som solgte elspareskinnen lod Nørd’o’teket teste seks skinner, og tog dem alle retur, men importøren gjorde ikke noget for at fjerne produktet fra markedet.

Annonce:

 

 

Derfor klagede Steen Garbers Enevoldsen til Sikkerhedsstyrelsen, der efter endt behandling fik importøren til at trække produktet fra markedet.

Steen Gabers Enevoldsen udtaler til recordere.dk “Det er utroligt at sådan et produkt kan blive godkendt til det danske marked, og det viser at der er brug for at regulere de kontroller der skal til for produkter, der kan tilsluttes til stikkontakten. Det er ikke i orden at importere den slags bras, det kan i sidste ende koste menneskeliv”

 

Hvis den kortslutter kan der opstå brand

Strømskinnen BH0311D-TV har en farlig konstruktionsfejl, der gør at der er risiko for isolationsfejl mellem fase og nul, med deraf følgende risiko for kortslutning og i værste tilfælde brand.

Så kig lige dine elspareskinner igennem, og har du nogen af denne model, skal du straks tage fat i din forhandler, der skal tage produktet tilbage.

Læs også: Pas på farlige elspareskinner.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.