Forside Nyheder

I dag mister Stofa 8.000 bredbåndskunder

-
Foto: recordere.dk

I dag er store-flyttedag for Glentevejs Antennelaugs internet kunder. I dag forlader 8.000 bredbåndskunder Stofa for at bruge Glentevejens eget internet via Global Connect.

Nyt modem, forbedrede hastigheder og en månedlig besparelse på 200 kr. (fra 399 til 199 for 100/20 forbindelse) er de positive effekter det har for Glentevejs Antennelaugs kunder, at deres antennelaug valgte at vinke farvel til samarbejde med Stofa, og nu selv stå for bredbånd.

Annonce:

Måtte i retten først

Det var en tidligere bestyrelse i Glenten som valgte at overdrage rettighederne til at sælge internet til Glentevejs Antennelaugs kunder til OE Kabel TV. De rettigheder blev senere overtaget af Canal Digital, da de købte OE Kabel TV.

I 2012 købte Stofa rettighederne af Canal Digital, og senere forsøgte den nuværende bestyrelse så at købe rettighederne tilbage fra Stofa, men Stofas pris var for høj, og derfor opsagde Glenten samarbejdet med Stofa per 31. december 2016.

I 2014 gjorde det at Stofa og Glentevejs Antennelaug måtte i retten med en voldgiftssag, for at afgøre om det var 2016 eller 2017 at aftalen kunne opsiges. En sag som Glenten endte med at vinde

Nedenfor kan du læse mere info om voldgiftssagen fra Glentens hjemmeside.

Afgørelse i voldgiftssag mellem Glenten og Stofa

Voldgiftsretten har afsagt kendelse i en voldgiftssag, som Glenten har anlagt mod Stofa i 2014. Glenten fik fuldt medhold i sagen.
Kendelsen betyder, at alle Glentens medlemmer fra og med den 1. januar 2017 kan få Glentens internethastigheder til Glentens priser.


Baggrunden for voldgiftssagen

En tidligere bestyrelse, har overdraget rettighederne til at drive internetforretning i dele af Glentens antenneanlæg til OE Kabel TV, som
blev opkøbt af Canal Digital. I 2012 opkøbte Stofa rettighederne af Canal Digital, og det er derfor, at det er Stofa, der i dag driver
internetforretning i dele af antenneanlægget.

Tidligere har der været en fælles forståelse om, hvornår Stofas rettigheder til at drive internetforretning i Glentens antenneanlæg
udløber – nemlig den 31/12-2016. På et møde i oktober 2013 meddelte Stofa imidlertid, at der er en opfattelse af, at aftalen udløber den
31/12-2018, og ikke den 31/12-2016.

Derfor var Glentens påstand i voldgiftssagen, at Stofa skal anerkende, at aftalen udløber den 31/12-2016 – og det var den påstand Glenten
fik fuldt medhold i. Stofa havde i voldsgiftssagen 4 påstande mod Glenten, og Voldgiftsretten gav ikke Stofa medhold i nogen af dem.

En voldgiftskendelse betyder, at alle Glentens medlemmer fra og med den 1. januar 2017 kan få Glentens internethastigheder til Glentens priser.

 

 

Annonce:
Forrige artikelYouSee: Sort skærm på tv-kanaler landet over (opdateret)
Næste artikelTEST: Samsung Gear S3 Classic smartwatch
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.