Forside Produkter Mobil

iPhone 7 Plus vendte lykken for Apple

-
Apple iPhone 7 Plus og iPhone 7

Når en ny iPhone-model kommer på gaden, sælger Apple altid flere telefoner end sædvanligt.

Det er jo ikke så underligt, at nogle iPhone-fans venter på den næste model, hvis de skal have ny telefon. I år sad Apple dog ikke så sikkert i sadlen. I de sidste tre kvartaler af Apples regnskabsår (der starter i 4. kalender-kvartal) var salget af iPhones nedadgående i forhold til året før.

Men iPhone 7 og 7 Plus har vendt udviklingen. Det kunne Apple afsløre, da de fremlagde deres kvartals-regnskab for deres første kvartal, der altså var Oktober-December sidste år.

iPhone-salget er steget 5 procent i forhold til sidste år, hvilket betyder, at Apple solgte 78,3 millioner iPhones – hvilket er de fleste nogensinde.

Apple har ikke afsløret, hvordan disse millioner eksemplarer fordeler sig på de forskellige modeller, men analysefirmaet Cowen & Co. anslog før udmeldingen fra Apple, at der stod Plus på 40% af alle iPhone 7-modeller.

De og flere andre analytikere peger på, at det er Plus-modellens vækst, der fik Apple tilbage i vækstsporet, med over 24 millioner solgte eksemplarer. Til sammenligning solgte iPhone 6S Plus kun omkring 15 millioner ud af de godt 74 millioner 6S’er, der blev røg over diskene i samme kvartal sidste år.

Apple havde også vækst i salget af MacBooks som følge af den nye MacBook Pro, men dog kun 4%, hvilket er mindre end sædvanligt, når der kommer et helt nyt MacBook Pro-design.

Som vanligt fortalte Apple ikke noget om antallet af solgte Apple Watch-eksemplarer.

 

Annonce