Forside Indhold og distribution Film

Kaz Hirai får mere magt i Sony

-
Foto: Jordiferrer / Creative Commons

Sonys topchef, Kaz Hirai får nu mere at sige i forhold til Sonys indhold.

Indtil videre har man mest af alt forbundet Hirai med Sonys hardware-strategier, mens indholdssiden hos Sony Entertainment har været ledet af Michael Lynton fra hans kontor hos Sony-studierne i Los Angeles.

Annonce:

Men nu træder Lynton af som chef for Sony Pictures Entertainment, der er paraply for det japanske imperiums tv-, film- og musikselskaber. Han træder samtidig af som direktør for Sony America, en post, han har bestredet siden 2012.

I stedet skal Lynton fokusere på sit arbejde hos Snapchat. Han er bestyrelsesformand for Snap, Inc., der står bag den populære sociale medie-app, og da dette firma står for at skulle gå på børsen, er det tid for Lynton at fokusere sine kræfter ét sted, som han siger i en presseudmelding.

Kaz Hirai overtager dermed ikke bare rollen som CEO for Sony America – han er allerede global CEO – men vil fremover også få mere direkte styring med tv-, film- og musikproduktionen hos Sony. Dermed bliver koncentrationen af magt i Sony-koncernen placeret endnu mere under Hirai, der lige nu driver Sony med lav profil for at komme igennem en periode med dårlig økonomi.

Det kan betyde, at der kommer til at være hold i rygter, som Variety bl.a. skriver om, hvor man vil fusionere Sony Interactive Entertainment og Sony Pictures Entertainment.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.