Forside CES CES 2017

Dette er Onkyos smartphone med hi-res-lyd

-

Ja, du læste rigtigt i overskriften.

Onkyo og Pioneer viste nogle hi-res-produkter frem i deres suite i high end-audio-afdelingen på CES, der sluttede i går.

Annonce:

Her viste Onkyo en række af deres små, mobil hi-res audio-afspillere frem, og til Recorderes udsendtes store overraskelse var den ene simpelthen en Android-smartphone.

Onkyo havde vist nogle prototyper frem på IFA, men havde ikke sagt noget om, at der kun var få måneder til at DP-CMX1, som den hedder, var produktionsklar.

Det er ikke en smartphone, man skal købe for designets skyld. Den ligner i højere grad de hi-res-afspillere, som Onkyo i forvejen laver, og som i nogle lande kommer til at blive markedsført under Pioneer-brandet. Det gælder også denne smartphone, når den er helt klar, fortalte firmaets repræsentanter.

Som smartphone ligger den oppe i den øvre mellemklasse med en SnapDragon 808 SoC ombord, 3GB RAM, 128GB lagerplads (der kan udvides med microSD), kameraer på 16/8 megapixel og en 5” skærm med 1080p-opløsning. Den kommer med Android 6.0.

Som afspiller sidder der to separate chips til at håndtere DAC-funktionen, og der er specialknapper til at styre musikken med. Der er også indbygget en dedikeret preamp, der er tilegnet audio-udgangen.

Produktet er så godt som færdigt, men Onkyo ville ikke sige noget om, hvor og hvornår, den kommer på markedet – eller til hvilken pris. En af firmaets repræsentanter hviskede dog under løfte om anonymitet til os, at de ville prøve at få prisen under 500 dollar. Hvis det bliver tilfældet, kommer den danske pris måske til at ligge mellem 4-5000 kroner, hvilket ikke er tosset for to enheder i én.

Nåja, og så nåede vi da også lige at lytte meget kort til den. En hi-res-mastering af Carpenters’ ’Top of the World’ viste klokkeklart, hvorfor hi-res kan betale sig. Denne journalist har i hvert fald aldrig kunnet høre overtonerne på pedal steel-guitaren på den indspilning før. Så hvis man vil have en vellydende smartphone kan det godt være, man lige skal holde øje med Onkyo DP-CMX1. (NB: Vi fik også lov at lytte til Dire Straits’ Sultans of Swing i MQA-formatet, så det var ikke kun FLAC-filer, vi lyttede til.)

Annonce:
Forrige artikelHer er Nokias nye Android-smartphone – som du ikke kan købe
Næste artikelFrontglasset er højttalerne på Sony OLED TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.