Forside CES CES 2017

Samsung i ny satsning på laptops

-

Samsung har holdt lav profil, når det gælder bærbare computere i et stykke tid, men nu er de tilbage med et (par) brag.

Under deres CES-keynote viste firmaet f.eks. en ny Chromebook frem, der er udviklet sammen med Google. Og før du affejer denne Chromebook som en maskine, der ikke har nogen fremtid, så tøv en kende.

Annonce:

Det er nemlig rigtigt, at ChromeOS som sådan er på vej på de evige styresystems-jagtmarker. Men i virkeligheden er ChromeOS blot ved at blive sammenkogt med Android, og det betyder noget ganske særligt for netop denne Chromebook.

Chromebook’en kan nemlig køre Android-apps fra fødslen og har Google Play Store ombord. Og så er der i virkeligheden tale om to Chromebooks, Plus og Pro. Den eneste forskel på de to er dog processorhastigheden. Den ene kører med en ARM-processor og den anden med en Intel Core M3, der er en anelse hurtigere. Så i virkeligheden er det vel to versioner af den samme maskine.

Ligesom Googles egen Chrombook Pixels har skærmen en opløsning på 2400 x 1600 og er en touchskærm. Når man kører Android-apps på maskinen, skaleres disse op, så man bedre kan håndtere dem.

For en Chromebook er der faktisk rimelig lagerplads ombord, 32GB og 4GB RAM til processoren at lege med. Der skulle være op til 8 timer på batteriet. Man kan dog sagtens få gode, almindelige Windows-laptops til de samme penge, som Samsung Chromebook Pro og Plus, der kommer til at ligge på 449 og 549 dollar, svarende til ca. 3100 og 3800 kroner omregnet og før danske skatter og afgifter.

Har ikke glemt Windows

Men disse Windows-laptops vil formentlig ikke have den trumf i ærmet som Chromebook’en har, nemlig at den faktisk er en hybrid. Hvis man svinger skærmen hele vejen rundt, bliver den til en Chrome-tablet, eller en slags avanceret Android-tablet.

Derudover lancerede Samsung dog også nogle Windows-baserede laptops, herunder Notebook 9, der er en slags MacBook Pro-rival, der kan konkurrere med MacBook, når det gælder lethed. Den er kun en anelse tungere end sidstnævnte, men har Core i7-processor, 8GB RAM, en dedikeret NVIDIA 940MX-GPU og en 15-tommers 1080p-skærm. Og så er Samsung (heldigvis?) old-school, når det gælder stik: Der er gammeldaws USB 3.0, 2.0 og fuld-størrelse HDMI-stik ombord.

Den bruger dog en USB C-stik til strøm, så du kan reelt set lade den op med din mobillader. Men hvis du bruger den medfølgende lader, kan du lade den helt op på 80 minutter. Dansk pris og tilgængelighed følger senere.

Endelig viste Samsung også lidt af et kraftværk frem til gamer-folket. Notebook Odyssey fås i 15.6- og 17.3-tommer-versioner og bør nok allermest betegnes som slæbbar. At der er tale om en maskine til seriøse gamere kan man se på, at den er udstyret med noget så gammeldaws som en Ethernet-port.

Den kan håndtere 32GB RAM og fås med op til 1TB HD eller 256 GB SSD. Processoren er fra Intels Core i7-serie og der gås ikke på kompromis med GPU’en, der er NVIDIAs GPX1050. Vi kender heller ikke den danske pris på den endnu, men i USA starter den ved 8.400 kr. før danske skatter og afgifter, så billig bliver den ikke.

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.