Forside Nyheder

Samsungs mareridt fortsætter: Arrestordre på topchefen

-

Lee Jay-yong, der lige nu står i spidsen for Samsung, kan være på vej til at få håndjern på.

Han er barnebarn af Samsungs stifter, Lee Byung-chul og søn af Lee Kun-hee, Samsungs egentlige CEO, der ikke har været i stand til at lede firmaet efter et hjertetilfælde i 2014, der er omgæret af en del mystik – rygter siger, at manden faktisk er død.

Annonce:

Lee Jay-yong har overtaget den reelle ledelse af Samsung, og er derfor kommet i centrum i forbindelse med den korruptionsskandale, der lige nu kører i Sydkorea. Den handler om den sydkoreanske præsident, Park Geun-hye, der angiveligt har leveret politiske ydelser til gengæld for finansielle donationer fra den sydkoreanske elite givet til organisationer ledet af hendes nære ven, Choi Soon-sil.

I Samsungs tilfælde skulle der være givet ”donationer” for at få præsidentens velsignelse til at fusionere to Samsung-ejede virksomheder.

Det sydkoreanske politi har nu officielt anmodet om en arrestordre på Lee Jay-yong. Hvis de kan få en domstol til at bakke en sådan op, vil den blive udstedt, og Lee vil blive arresteret i sagen.

Han har allerede været under forhør i 22 timer hos statsanklageren i sidste uge ifølge The Verge. Og han var ikke alene. Topcheferne fra to andre, store sydkoreanske virksomheder, LG og Hyundai, er også blevet forhørt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.