Forside Nyheder

TV fik Amazon Alexa til at bestille varer i amerikansk by

-
Amazon Echo streaminghøjttaler med Alexa

Amazons taleassistent Alexa reagerer også på lyden fra TV. Bestilte dukkehuse til brugere i stor amerikansk by.

Amazon Echo-enheder indeholder taleassistenten Alexa. “Hun” kan hjælpe med alskens ting, fra at tjekke vejrudsigten, styre lys og musikafspilning – til at bestille varer i Amazons shop.

Historien tager sin begyndelse hos den 6-årige pige Brooke Neitzel fra Dallas i USA, som kom til at bestille både et dukkehus og småkager mens hun legede sammen med “Alexa”.

Annonce:

“Can you play dollhouse with me and get me a dollhouse?” lød datterens spørgsmål til Alexa, og senere dukkede et dukkehus til omregnet kr. 1.150,- op fra Amazon – sammen med de småkager datteren også nåede at få bestilt.

Den historie gik rundt i nyheder verden over som en kuriøs historie på hvordan disse IoT-enheder kan medføre uheldige situationer.

 

Amazon Echo dot. Den mindste af Echo-enhederne med Alexa

 

TV-indslag startede lavine

En TV-station i den amerikanske by San Diego bragte også historien, og her sluttede tv-værten af med at sige “I love the little girl saying ‘Alexa ordered me a dollhouse’.”

Den sidste del af den sætning vækkede angiveligt Alexa i mange Amazon Echo rundt omkring i storbyen San Diego, hvor de hver især begyndte at bestille dukkehuse hos Amazon. Det skriver BBC.

Det er muligt at sætte en 4-cifret pinkode på indkøb i Echo-produkterne, hvorefter indkøb skal bekræftes før bestillingen sendes afsted, men som standard er Alexa åben for indkøb.

Amazon har lovet at fejlkøb via Echo kan retuneres uden omkostninger.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.