Forside Produkter Connected Home

ROUTER-TEST DEL 2: Google OnHub unboxing & installation

-
Steen Garbers Enevoldsen tester routere

Dette er del 2 af serien om ISP-udleveret versus high-end retail wifi router. I dette afsnit pakker jeg en OnHub fra Google ud, og installerer den.

Google producerer ikke selv hardwaren og OnHub findes i to varianter, en lavet af Asus og en lavet af TP-Link. Jeg tester modellen fra TP-Link.

Prisen for en OnHub er ca. 2000 kr, og jeg har valgt at medtage den i testen af to årsager: For det første er det en af de få wifi routere på markedet hvor der er kælet for designet i en sådan grad at der er en chance for at hustruerne også synes den er pæn. Dette kaldes en høj WAF (Wife Acceptance Factor). Dernæst er Google en særdeles innovativ virksomhed, og jeg er interesseret i at se om de formår at løfte den tekniske del og skabe et højtydende og stabilt link.

Annonce:

OnHub er mere end bare bling og eye-candy. På spec-siden har OnHub ikke mindre end 13 antenner, hvor min ISP reference router kun har 5 antenner, som jeg fortæller om i første afsnit. Det er imponerende mange i et så kompakt design, og det bliver spændende at se om det kan oversættes til bedre performance.

I modsætning til alle de andre wifi routere, så er der intet web interface i OnHub. For at installere OnHub skal man først installere en app på sin smartphone, og al kommunikation med OnHub foregår gennem denne app. I vanlig Google-stil kræver det at du opretter dig i deres online systemer som bruger. Uden en google-account kan OnHub ikke installeres! Det bryder jeg mig personligt ikke om.

Se min unboxing, og ikke mindst hvordan OnHub installeres i denne video:

 

Video 2

 

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

 

Denne artikel er en del af serien: Router-Test

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.