Forside Baggrund

VIDEO: Vild ny Stofa boks med 4K, HDR og Android TV

-

Sydkoreanske Kaon Media og amerikanske Google står bag fremtidens tv-platform til den danske tv- og bredbåndsleverandør Stofa.

Med den nye tv-boks, der bliver baseret på Android TV 7.0 Nougat, har Stofa valgt at tage et stort skridt i retning af næste generations tv-univers med adgang til Googles app-univers, spil, streaming og tv i knivskarp Ultra HD-opløsning.

Det fortalte Stofa på et pressemøde i Las Vegas på CES 2017 i dag.

Annonce:

 

Video

Her præsenterer produktdirektør i Stofa, Martin Dalgaard-Lassen, teknikken i den nye tv-boks for recordere.dk’s læsere.

 

500.000 kunder kan få den nye boks

Danske Stofa, der har knap 500.000 tv- og bredbåndskunder, investerer nu i udvikling af en ny tv-boks.

Ambitionen er, at den nye boks skal sætte nye standarder for branchen.

“Forbrugernes krav til underholdning via deres tv tager tigerspring fra år til år. Men underholdningen er i dag spredt ud på et stort antal platforme med forskelligt indhold, brugerflader og tekniske forudsætninger, og det er utilfredsstillende for forbrugerne”, forklarer Stofas adm. direktør Ole Fruekilde og fortsætter:

“Derfor arbejder vi på et helt nyt tv-univers, som vi kalder næste generations tv. Her bliver det afgørende for os at tilbyde ét samlingspunkt, dvs. en kombineret underholdningssøgemaskine og personlig tv-assistent, der kan samle alle behovene ét sted. Det arbejder vi henimod, og den nye tv-boks bliver første skridt på vejen.”

 

Stofa 4K Android TV boks. Foto: recordere.dk
Stofa 4K Android TV boks. Foto: recordere.dk

 

4 tunere, 4K UHD streaming og indbygget Chromecast

Det er amerikanske Google og sydkoreanske Kaon Media med Iwedia inside, der står bag tv-boksen til Stofa. Boksen får Android TV 7.0 Nougat, 4 DVB-C tunere, indbygget wifi, 2 Gb DDR4-RAM og en Ultra HD video decoder.

Udgangspunktet for den nye brugerflade er, at alle tjenester skal smelte sammen, så brugerne ikke skal forholde sig til, om det er almindeligt flow-tv eller streaming-tjenester, de ser. Det skal ganske enkelt være nemmere for den enkelte at navigere i det enorme univers af tv-tjenester:

“Den nye Android-løsning kommer til at sætte nye standarder som forløber for fremtidens tv-univers, og vi ser frem til et internationalt samarbejde med Google og Stofa. De danske forbrugere er utrolig hurtige til at tage de nye teknologier og tjenester til sig, og derfor ser vi projektet her som en forløber for en udvikling, vi også vil se andre steder i verden”, forklarer Tom Buhl, Executive Vice President i Kaon Media.

Den nye løsning giver direkte adgang til Google Play og dermed et stort antal apps. Kunden kan med sin egen Google-konto og downloadede apps indgår i den enkeltes individuelle univers.

Boksen understøtter indhold i Ultra HD med en opløsning på op til 3840 x 2160 pixels. Den har også indbygget Google Chromecast-funktion, så integration med brugerens tablets og smartphones også er mulig.

“Det er helt afgørende for os, at vi følger forbrugernes ønsker, og der er ingen tvivl om, at de går i retning af convenience, større selvbestemmelse og individualisering. Derfor vil vores nye Android-løsning blandt andet kunne søge på tværs af alle medier og platforme. Konkret betyder det eksempelvis, at hvis du søger på ”Star Wars”, så vil du få resultater på tværs af streamingtjenester og flow-tv. Og har du ikke abonnement på den pågældende streamingtjeneste, så kan du hurtigt og nemt få det med et par klik med fjernbetjeningen”, forklarer Ole Fruekilde.

Med den nye Android-løsning følger også en nyudviklet fjernbetjening, der har voice control søgning på tværs af Googles indhold og adgang til spørgeassistent.

 

Fjernbetjeningen til Stofa 4K Android TV boks. Foto: recordere.dk

 

Pris og tilgængelighed

Prisen er ikke fastlagt endnu, men Stofa fortæller til recordere.dk at den ny boks både vil kunne købes og lejes.

Den nye Stofa-boks og tv-univers rulles ud på det danske marked i efteråret 2017 (se også: Stofa vil være landsdækkende tv-distributør)

 

Stofa 4K Android TV boks. Foto: recordere.dk

 

Fakta om den nye Android-løsning

 • Styresystem: Android TV™ 7.0 Nougat
 • Billedopløsning: 4K (3840 x 2160 pixels)
 • Google Play Ja
 • Chromecast build in Ja
 • Flash 16GB eMMC
 • SDRAM 2GB DDR4 (64-bit memory bus)
 • HDD External USB PVR
 • MW & OS iWedia on Android TV™ 7.0 Nougat
 • CAS/DRM Irdeto Cloaked CA & Verimatrix/Playready DRM
 • Video Decode 4K UHD HEVC 2048p60/MP4/MPEG2/VP9/HDR
 • Audio Decode MPEG-1 layers 1,2, ACC LC, HE-AACv1/2, MP3 Dolby Digital, Dolby Digital Plus
 • RF NorDig compliant 4 DVB-C-tunere
 • Wi-Fi & BT 802.11ac 3×3 2.4GHz/5GHz dual band selectable, BLE 4.0

 

Se også

Stofa vil være landsdækkende tv-distributør

 

Annonce:
Forrige artikelNu vender Game Boy også tilbage – som Super Retro Boy
Næste artikelTCL X2: Android TV med Quantum Dot
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.