Forside Nyheder

Apple køber og lukker iCloud

-

Hvis du synes, denne overskrift ser mærkelig ud, er det helt forståeligt.

Men det viser sig faktisk, at der stadig var en enkelt tjeneste derude, som Apple ikke havde sørget for at få ’iCloud’-navnet fra, da de startede iCloud i 2011.

Dengang blev der gjort meget ud af Apples køb af domænenavnet iCloud.com, da de fleste så det som et tegn på, at Apple var på vej med en sky-tjeneste.

Apple fik dog aldrig købt iCloud.net. På denne webadresse boede der nemlig et socialt netværks-medie i Kina ved navn iCloud. De havde tilstrækkeligt mange brugere til at Apple ikke bare kunne påstå, at de havde retten til iCloud-navnet og at netværket derfor skulle skifte navn.

Derudover er den slags rettighedsspørgsmål temmelig svære at afgøre i Kina, hvor lovgivningen på det område er noget løsere end den er i Vesten.

Så i stedet har Apple nu valgt at gøre kort proces. De har simpelthen tilbudt ejerne af det sociale netværk et tilbud, de ikke kunne afslå. De har betalt 1,5 millioner dollar for retten til iCloud.net, hvilket var nok til at ejerne besluttede sig for at lukke netværket. Det sker 1. marts.

Da Apple.com i sin tid købte iCloud.com-adressen var det dog for et endnu større beløb: 5,2 millioner dollar, der tilfaldt det svenske softwarefirma Xcerion.

Annonce