Forside Nyheder

Brug en smartphone i stedet for et kondom

-

Nu er Rec.dk normalt ikke et sted, man forventer at få seksual-undervisning, men her kommer alligevel noget, der minder om. For det her er sgu lidt opsigtsvækkende.

Nu kan smartphones nemlig bruges som graviditetsbeskyttelse på linje med kondomer, p-piller og spiraler.

Før du begynder at tænke på, hvordan man integrerer en smartphone i seksual-akten, så slap bare helt af, det er ikke det, der sker.

Annonce:

Natural Cycles er en svensk app, som der følger et termometer med til, når man køber den. Kvinder kan så måle deres temperatur hver dag, og app’en vil så vise, hvilke dage, det er muligt for dem at blive gravide på…og hvilke dage, det IKKE er. Det finder den ud af via nogle algoritmer og generelle datasæt, den har adgang til.

På de pågældende dage kan man så droppe graviditetsbeskyttelsen. Og det skal man ikke bare tage folkene bag Natural Cycles’ ord for. Tværtimod har de nu fået den godkendt hos de tyske sundheds- og forbrugermyndigheder som et fuldgyldigt alternativ til anden prævention – i hvert fald på de dage af kvindens cyklus, der er tale om.

Den tyske godkendelse betyder angiveligt, at læger over hele Europa både anbefale og udskrive recepter  på Natural Cycles (så app’en bliver billigere).

Det er sjældent, denne skribent udbryder den slags, men her er der virkelig behov for at sige: ”Hvad bliver dog det næste…”

Annonce: