Forside Nyheder

EU og Vestager til angreb på Denon/Marantz, Philips, Pioneer, ASUS og Valve

-
Konkurrence-kommissær i EU, Margrethe Vestager, går nu efter kendte elektronik- og spil-producenter

Det er ikke bare de store kanoner i Silicon Valley, der får hammeren fra EU i denne tid.

Med konkurrence-kommissær Margrethe Vestager i front har EU-kommissionen nu taget kampen op mod adskillige andre forbruger-elektronikfirmaer og et enkelt spilfirma.

Helt konkret handler det om Philips, Pioneer, Denon & Marantz og ASUS på elektroniksiden og Valve (firmaet bag spilplatformen Steam) på spilsiden.

Annonce:

I en presseudmelding fra EU-kommissionen meddeles det, at de fem firmaer er under mistanke for konkurrenceforvridende virksomhed. I forbrugerelektronik-firmaernes tilfælde handler det om, at firmaerne mistænkes for ikke at lade online-butikker frit prissætte varerne.

Det er et brud på reglerne for det indre marked, der foreskriver, at der skal kunne konkurreres på prisen på tværs af landegrænser, sådan at forbrugerne kan finde den samme vare det billigste sted, selv hvis dette er i et helt andet land.

EU-kommissionen skriver i pressemeddelelsen, at de mener, situationen kan være blevet forværret af, at mange online-forhandlere bruger software til automatisk at sætte priser efter konkurrenternes priser. Hvis pris-restriktioner er sat ind nogle få steder, kan det derfor have en effekt over hele linjen.

For Valve er det et mere velkendt fænomen for Recordere-læserne, der gås efter, nemlig geo-blokering. Ifølge EU-kommissionen har Valve faciliteret, at fem spilproducenter, hvis spil de distribuerer, har tilbudt produkter i nogle EU-lande, men ikke andre, hvilket også er i strid med EU-lovgivningen.

 

Annonce:
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.