Forside Nyheder

Hayo lader dig styre hjemmet med håndbevægelser

-

Stemmestyring er det hotteste lige nu, men nu kan det være, hænderne kommer i spil også.

Hvor intelligente højttalere som Amazons Echo har assistenten Alexa ombord, der giver mulighed for at styre IoT-forbundne ting i hjemmet med stemmen, kommer der nu en lignende gadget til bevægelser.

Hayo kan lave en digital 3D-model af det rum, den står i og bruge denne model til at opfange dine håndbevægelser.

Den bruger 3D-sensorer (folkene bag Hayo lover endda, at det ikke er kameraer, så dit privatliv er sikret) til at se, hvad der foregår i 3D-modellen, inklusive dine håndbevægelser.

Det betyder, at du kan programmere den til at sætte forskellige håndbevægelser i forbindelse med visse IoT-kommandoer.

De oplagte er at tænde lyset, når du træder ind i et rum eller vifte med hånden for at tænde fjernsynet, men man kan  f.eks. også forestille sig, at du kan skrue op og ned for musikken i rummet ved at lade pegefingeren glide op eller ned ad bordpladen på stuebordet.

På den måde minder Hayo en smule om de ting, man kunne gøre med Microsofts Kinect-modul, men her var man begrænset til, hvad man kunne styre i brugerfladen på ens Xbox. Med Hayo kan man altså gøre meget mere.

Hayo er blevet annonceret af folkene bag, og vil snart blive forsøgt finansieret via en IndieGoGo-kampagne. Hvis du er interesseret i at forudbestille (vi ved endnu ikke, hvad prisen bliver eller om de kommer til at shippe direkte til Danmark), kan du læse mere her.

Annonce