Forside Produkter Mobil

iPhone-forhandler i Forbrugerstyrelsens gabestok

-
Foto: recordere.dk

Phonetrade.dk ApS nægtede at ophæve købet på en brugt iPhone der blev solgt som ny, og er nu endt på Firmatjek.

Iphone-forhandleren phonetrade.dk blev forleden politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, anklaget for at at markedsføre brugte telefoner som nye.

Nu er samme forhandler endt på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens gabestok, listen de kalder Firmatjek.

Phonetrade.dk ApS er endt på Firmatjek efter salg af en iPhone 6, der blev betegnet som ”helt ny”. Forbrugeren opdagede efter købet, at telefonen var brugt, da den ikke lå i den originale æske og desuden ikke havde det sædvanlige beskyttelsesfolie på front og bagside af telefonen. Han ønskede på den baggrund at hæve købet, hvilket dog blev afvist af Phonetrade.dk ApS.

Forbrugerklagenævnet skulle tage stilling til, om betegnelsen ”helt ny” på ordrebekræftelsen skulle forstås som, at telefonen var fabriksny. Nævnet afgjorde, at forbrugeren havde ret til at forvente en fabriksny telefon, og at en ”pre-owned” telefon ikke kan anses som værende fabriksny. Forbrugeren var derfor berettiget til at hæve købet og få købesummen retur.

Det er anden gang, at Phonetrade.dk ApS optræder på Firmatjek efter ikke at have efterlevet Forbrugerklagenævnets afgørelse. Sidste gang var i oktober 2016. Her gav nævnet en forbruger medhold i, at hun kunne hæve købet af en telefon, der syv dage efter købet ikke ville tænde igen.

Link til Firmatjek

 

Annonce