Forside Detail

iPhone-forhandler politianmeldt

-
Foto: recordere.dk

Phonetrade politianmeldt af forbruger-vagthund for at markedsføre brugte iPhones som nye.

”Spar 800 kr. på en Helt Ny iPhone 5 (16GB) i dag!” eller ”HELT NY 16GB iPhone 5S – fra 1.949,-”.

Sådan markedsførte og Phonetrade brugte iPhones. Telefoner der har haft en anden ejer tidligere, og derefter klargjort til gensalg.

Betegnelsen ”Helt ny” skaber en forventning hos forbrugeren om at det er en fabriksny iPhone de får i hånden, vurderer Forbrugerombudsmanden, der forklarer at det tydeligt skal fremgå at telefonen er “pre-owned”.

”Når man markedsfører en iPhone som ”helt ny”, må forbrugerne forvente, at iPhonen er fabriksny. Undlader man at fortælle, at iPhonen har haft en anden ejer, er markedsføringen vildledende”, fortæller Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

 

Danmarks “billigste” og gode “brugeranmeldelser”

Phonetrade har også markedsført sig under sloganet ”Danmarks billigste iPhones”, men det var med en sammenligning imellem de brugte telefoner og helt nye hos konkurrenterne.

På forhandlerens Facebook-side har to ejere i Phonetrade desuden givet virksomheden anmeldelser med topkarakter, uden at fortælle at det var deres egen butik. Det anses også som vildledende markedsføring af Forbrugerombudsmanden.

“Det er ulovligt, når virksomhedsejere anmelder deres egen butik til topkarakter under påskud af at være almindelige forbrugere”, lyder det fra Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

Forbrugerombudsmanden politianmelder Phonetrade for at overtræde markedsføringslovens forbud om vildledning i fem tilfælde. Markedsføringen har fundet sted på virksomhedens hjemmeside, på Facebook og i deres fysiske butikker.

 

Annonce