Forside Nyheder

Kommer der et ”Kinect”-kamera i den næste iPhone?

-

Så har Ming-Chi Kuo fra KGI Securities været på banen igen med iPhone-spådomme.

Kuo har tidligere været ret god til at forudsige Apples planer, baseret på hans kilder i det kinesiske produktionsmiljø.

Denne gang handler det om frontkameraet i en kommende iPhone, som Kuo siger vil få følgeskab af en infrarød sender-modtager. Denne skal bruges til at måle dybde med, sådan at kameraet kan fungere som dybde-kamera, præcis på samme måde som Kinect-modulet til Xbox gjorde det.

Med den slags teknologi kan man i højere grad styre ting via f.eks. håndbevægelser, men det kan også bruges til ansigtsgenkendelse, 3D-selfie’er og sjovere spiloplevelser. Det er i hvert fald det, som 9to5Mac, der har bragt historien, gætter på.

Det hænger meget godt sammen med de rygter, vi tidligere har hørt om at den næste iPhone skulle have en eller anden form for iris- eller  ansigtsgenkendelse om bord til verificering af ens identitet.

Apple vil ikke behøve gå uden for huset for at få fat i teknologien. I 2013 købte de nemlig firmaet PrimeSense, der stod for udviklingen af Kinect for Microsoft.

Det står ikke helt klart, om funktionen kun vil komme ombord i den luksus-iPhone (der muligvis kommer til at hedde iPhone 8), som Apple rygtes at barsle med, eller om iPhone 7S/7S Plus også får funktionaliteten.

Annonce